Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mer buss til Asker sentrum

Njål Vikdal vil ha direktebuss fra Slemmestadveien til Asker sentrum.

FOTO: KARL BRAANAAS

Kari Briseid Thingnes etterlyser mer fokus og interesse for et effektivt kollektivt på tvers i Asker. Venstre jobber målrettet for et bedre busstilbud. Samferdselsutredningen for Nye Asker sør konkluderte med at buss var det viktigste kortsiktige tiltaket. Både Asker kommunestyre og Akershus fylkesting har fattet vedtak om den sentrale posisjonen bussen har, og må få.

Venstre har gjennom sine prioriteringer på Stortinget og i fylkestinget tilført betydelige midler til Ruters busstilbud. Dette har gitt høyere frekvens på Slemmestadveien, mellom Asker og Sandvika via Holmen, fra Nesøya og Borgen. Og i juli 2020 vil nye Asker få et betydelig bedre busstilbud, ved at bussrutene blir rettet mot Asker, Sandvika, mot Oslo og delvis på tvers. Ruter har annonsert en ny etterlengtet bussrute fra Røyken/Bødalen, via Slemmestadveien til Sandvika.

Men Ruter har ennå ikke bekreftet at de vil etablere den direktelinjen fra Slemmestadveien til Asker som Briseid Thingnes etterlyser, eller buss langs Røykenveien fra Røyken/Heggedal (Gjellum) for det betydelige underveismarkedet. Denne prioriteringen er vanskelig å forstå særlig fordi Akershus' egne samferdselsplanleggere har påpekt potensialet og behovet for å gi et bedre kollektivtilbud langs disse aksene.

Undertegnede tok dette derfor opp som spørsmål i det siste samferdselsutvalget i Akershus. Svaret fra Ruter er at en rushtidsrute fra Slemmestad til Asker vil koste 5 millioner per år, med mulighet for lavere kostnad hvis man forlenger den nye rute 260 fra Røyken/Bødalen/Slemmestad til Asker. En rushtidsrute fra Heggedal vil koste 2 millioner per år.

Venstre vil i statsbudsjettet for 2020 kjempe for mer penger til bussen i Akershus. Ruter må også satse like mye i Asker som i Bærum. Men, hvis ikke disse midlene er tilstrekkelige, så mener Asker Venstre at prøvetilbudene, som Kari Briseid Thingnes tar til orde for, må finansieres av Asker kommune.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.