Gå til sidens hovedinnhold

Første gang på julemarked og første gang med sukkerspinn. Det kunne Anneli Presthus Emdal (7) og lillesøster Linnea fra Spikkestad fortelle.
– Sukkerspinnet ser ut som snø, utbryter Anneli.
– Beste snøen jeg har smakt, svarer Linnea. 

Med ansiktspynt og sukkerspinn kunne ikke søndagen blitt bedre for søstrene Presthus Emdal fra Spikkestad. Storesøster Anneli hadde fått slipte steiner, og lillesøster Linnea hadde fått et halskjede. Til jul kunne de fortelle at de ønsket seg kosedyr.
– Og kløpinne, ler Anneli spøkefullt.

Sondre Liseth Fardal (9) og broren Olav Liseth Fardal (11) fra Billingstad fikk prøve seg med pil og bue. 
– Jeg har prøvd før, så i dag håper jeg å treffe blink, smiler Sondre. De fikk god veiledning av Odin Roll-Hansen.

Signe Mosebø er arrangemetansvarlig og var veldig fornøyd med alle som kom på julemarkedet.
 – Dette skal være et tilbud for alle. I dag kom en maxitaxi med eldre fra Nesbru bo- og omsorgssenter. Naboer og familier med barn på skolen møter også opp. Dette er et tilbud for absolutt alle, forklarer hun.

Åpningen av julemarkedet fant sted på trappa, og mange hadde møtt opp. Utover dagen strømmet det på med folk.

Marianne Stai og Steffi Engelken lage stearinlys.
– Nå venter vi på at barn og voksne skal komme, vi er klare til å ta imot besøkende som ønsker å prøve.

Matilda Bergsagel (4) fra Borgen fikk ri ponni for aller første gang. 

Hesten Domino frakter Matilda Bergsagel (4) fra Borgen trygt rundt på en liten runde. Med seg hadde hun mamma Marte og hesteeier Johanna Ørstad (13).

Vera Iversen Peymann (6), Tuva Iversen Paymann (2) og Halvor Iversen Paymann (4) var med foreldrene Trude Iversen og Lars-Erik Peymann på snekkerverksted. 
-Det er veldig hyggelig å gjøre noe sammen som familie, syntes Trude. 

Vera Iversen Peymann (6) syntes det var gøy på snekkerverkstedet. Med hammer i hånden fikk hun pynt på tresverdet som hun skulle få med seg hjem.

Kaja Elisabeth Helleland (12), Eline Øverli Waaler (12) og Angelina Isaksen (12) kunne stolt vise frem både kunst og strikketøy som de hadde laget til utstillingen.

Sophie  Aske (15) hadde ansvaret for lynlotteriet, der flotte kaker var premie.
– Jeg går i 10. klasse. Til våren skal vi på klassetur til Island, så nå samler inn penger til turen vår, forklarer Sophie.

Sebastian Ekjord Södeberg (1) syntes det meste var spennende på julemarkedet. Han stilte med hjemmestrikket nisselue, som han hadde fått av naboen sin.

Selma Sofie (11), Ivar og Idun Olava (9) tok seg en pust i bakken. Hamburger og eple med sjokoladetrekk stod på menyen. – Vi klarer nok ikke å spare på sjokoladeeplet til jul, det smaker best nå, sier Selma Sofie.

Søstrene Sophia Lindberg Aass (8) og Helena Lindberg Aass (4) hadde tatt turen fra Drammen for å oppleve Steinerskolen sitt julemarked, sammen med gode venner.
-Nå får vi fine nisser med oss hjem, sier søstrene.

Petter Erik Leirhaug (52) og Mari Jonstad Leirhaug (52) flyttet til Asker fra Førde for 1,5 år siden. De stortrives, og hadde lest om Steinerskolens julemarked i avise.
-Kjempefint arrangement, mener de begge.

Elevene i femte trinn holdt konsert for de besøkende. Skolen har et samarbeid med Asker kulturskole, der elevene lærer å spille afrikansk marimba.

Julepynt og god stemning på julemarkedet.

Geitene skapte julestemning, og fikk litt å spise.

Kine Bekkengen stilte som frivillig grillmester, og kunne fortelle at pølsene ble solgt i et høyt tempo.
-Dette er moro, sa en smilene grillgjeng.

Mange hadde tatt turen til årets julemarked på Steinerskolen i Asker.