Skip to main content

Ung syklist alvorlig skadet på Blommenholm

UNDERSØKER: Politiet undersøker stedet der en syklist og en bil var involvert i en ulykke på Sandviksveien lørdag morgen.

En 17 år gammel syklist er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en ulykke lørdag morgen. Lørdag ettermiddag meldes det at syklisten er utenfor livsfare.

Politiet meldte at nødetatene var på vei klokken 09.53. De betegnet da ulykken, som skjedde i Sandviksveien ved broen over til Sjøholmen, som alvorlig.

– Vi fikk melding fra AMK klokken 09.50 om en ulykke mellom en bil og en syklist. Vi var på plass fire minutter senere, forteller innsatsleder i politiet, Gunhild Finne Nilsen.

Det ble raskt konstatert at det dreide seg om en alvorlig ulykke.

– Det hadde allerede kommet flere syklister til som drev med livreddende førstehjelp på stedet, forteller Finne Nilsen.

Frontruten på den involverte bilen var knust etter sammenstøtet. Sykkelen til syklisten var også knekt flere steder.

TIDLIGERE DENNE UKEN: Syklist til sykehus etter ulykke

Skal ha syklet alene

Syklisten, som skal ha syklet alene, fikk behandling i ambulanse på stedet en periode før han ble kjørt til Ullevål sykehus.

– Syklisten er 17 år gammel gutt. Vi jobber med å varsle pårørende. Vi vet ikke noe mer enn at tilstanden var alvorlig da han ble fraktet til sykehus. Nå jobber de med han på Ullevål sykehus, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli.

Ved 11-tiden ble det fortsatt jobbet med oppmåling på ulykkesstedet, og en time senere ble Sandviksveien åpnet igjen i begge retninger. Da var politiet ferdig med alle tekniske undersøkelser på stedet.

– Hendelsesforløpet ønsker vi ikke å gi så mye detaljer rundt foreløpig. Men bilen hadde knust frontrute, så det kan tyde på at sammenstøtet har vært i fronten, sier Stokkli ved 12.15-tiden.

Det er ingen mistanke om promille hos bilføreren, som er en mann i 60-årene. Han har blitt avhørt på stedet.

Utenfor livsfare

Ved 16-tiden lørdag får Budstikka opplyst fra kriminalvakta i Oslo politidistrikt at syklisten vil bli vekket opp fra koma.

– Siste oppdatering vi har fått, er at syklisten er i live, og vil bli forsøkt vekket opp fra koma. Det tyder på at han ikke lenger er kritisk skadet og utenfor livsfare. Utover det, er skadeomfanget uvisst, men det ser ut til å gå bra, sier kriminalvaktleder i Oslo politidistrikt, Guro Sandes.

Detaljene i hendelsesforløpet er fortsatt uklare. Men både vitner og bilføreren har blitt avhørt. Syklisten vil bli avhørt når det er helsemessig forsvarlig.

– Det har vært en møteulykke mellom syklisten og bilisten. Det er ingen ytre omstendigheter som har spilt inn her, som at det har vært hull i veien eller lignende. Vi legger til grunn at det nok kan være ulike forståelser for hva som har skjedd her, sier Sandnes.

LES OGSÅ: Krasjet etter brudd på vikeplikten

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.