Skip to main content

Tviler på sikkerheten i Sandviksveien

MISNØYE: En beboer i Sandviksveien vil villmannskjøring til livs i veien.

En beboer i Sandviksveien tviler på om Bærum kan bli en trafikksikker kommune så lenge Sandviksveien får være som den er.

Mannen skrev til ordfører Lisbeth Hammer Krog etter å ha hørt henne love på radio at Bærum skulle bli en av landets mest trafikksikre kommuner.

LES OGSÅ:

– Vi opplever det stikk motsatte av trafikksikkerhet. Det bor, sykler og går mange skolebarn langs denne veien. Det blir stadig flere syklister, motorsyklister og biler som holder en ubegrenset høy fart til alle døgnets tider, skriver mannen i brevet.

En måling fra Asker og Bærum trafikksikkerhetsforening gjort i 2010 avdekket en rekke tilfeller av hastigheter på 80-100 kilometer i timen. Topphastigheten lå på 108 km/t. Flere av de høyeste fartsmålingene skjedde innenfor tidsrommet da barn normalt går til og fra skolen.

– Politiet har av og til kontroller og resultatet er alltid like nedslående i denne veien, men disse kontrollene er det altfor få av. Ser stadig ulykker på strekningen og støyen fra biler som bruker denne veien som avlastningsvei i helgene er uholdbar til tider. Hvorfor må det være slik, spør mannen.

LES OGSÅ: Vil stoppe råkjørerne i Sandviksveien

Villmannskjøring

Bekymringen som uttrykkes i brevet til kommunen indikerer at situasjonen ikke er bedre syv år senere. Nå håper beboeren på tiltak som kan bedre trafikksikkerheten til dem som bor langs veien.

– Det må jo være mulig å regulere denne veien med lavere fartsgrense, fartshumper og stenge den for gjennomkjøring for privatbilister i flere tidssoner enn det er i dag.

– Håper at beboerne langs denne veien nå kan bli tatt på alvor. Her er det villmannskjøring fra tidlig morgen til sent på kveld, legger han til.

LES OGSÅ: – Her kjøres det sjokkerende fort

Hammer Krog svarer at hastighet og fartsoverskridelser er et problem på mange veier i Bærum. Det er kun politiet som kan håndheve reglene.

Bomsnikere

I Sandviksveien er det også en bom som stenges mellom klokken 07.00 og 10.00. Hensikten er å skjerme beboerne i området mot køsnikerne fra E18. Likevel er det mange som ikke respekterer dette i håp om å spare noen minutter i morgenrushet på E18. Dette er et problem som Budstikka har omtalt ved en rekke anledninger.

LES OGSÅ: Her sitter snikeren bom fast

Bomsnikingen fører i tillegg til flere biler på Sandviksveien også til trafikkfarlige situasjoner da snikerne enten legger seg etter busser eller vrenger over i feil kjørefelt. Politiet har flere ganger dratt inn mange tusen kroner til statskassen i forbindelse med politikontroller på stedet, både med tanke på fart og på bomsniking.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.