Skip to main content

Ti ble tatt for ulovlig kjøring – vil ha stengsel på fortau

FREKK MANØVER: Denne bilisten er ikke alene om å benytte seg av ulovlige passeringsmuligeter når rushtidsbommene er nede. Politiet tar stadig snikere, og nå foreslår de å sette opp pullert på fortauene for å sikre de myke trafikantene bedre. Bildet er tatt i Gamle Drammensvei på Høvik sist uke.

Politiet gjennomførte mandag og tirsdag morgen nye kontroller ved rushtidsbommen i Sandviksveien.

Denne uken har politiet kontrollert ved rushtidsbommen i Sandviksveien i rundt én time både mandag og tirsdag morgen. Resultatet av kontrollene er fortsatt nedslående – for det ble, som vanlig, skrevet ut flere bøter.

– Mandag morgen ble det skrevet ut fire forenklede forelegg, mens det tirsdag ble skrevet ut seks, opplyser Finn Erik Grønli, leder for trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

– Vi står heller ikke veldig godt gjemt der, likevel er det mange som tar sjansen, legger han til.

Prisen for å bli tatt for å passere en slik bom via fortauet, er 4.100 kroner.

LES OGSÅ: Rushtidsbom i Gamle Ringeriksvei til neste år 

Vil ha pullerter på fortauet

Grønli liker dårlig at trafikanter bruker fortau der gående og syklende ferdes for å begå en ulovlig handling.

– Hvorfor ikke sette opp en pullert eller en form for stengsel midt på fortauet slik at biler ikke kan passere? Dette kunne vært noe kommunen eller veivesenet kunne sett på for å skjerme de myke trafikantene litt bedre, mener Grønli og viser blant annet hvordan gående er beskyttet av slike hindringer i Bekkestua sentrum.

– Vil ikke dette bare være å flytte snikeproblemet over til mot motgående kjørefelt?

– Jo, det kan hende. Men da får man i hvert fall skjermet de myke trafikantene litt bedre. De har tross alt ikke sjans hvis de blir truffet av en bil, sier politilederen.

Han påpeker at slike pullerter må være fundamentert i bakken slik at trafikanter ikke kan fjerne dem.

– Det kan godt hende kommunen sier dette vil bli dyrt, og at de mener det blir vanskelig med brøyting. Men da må man jo veie dette opp mot trafikksikkerheten til de som ferdes på fortauet, påpeker Grønli.

LES OGSÅ: – Senk bommen klokken 6

LES OGSÅ: Politiet advarer: – Kan bli anmeldt 

Ikke vurdert

I Bærum kommune tror de et slikt forslag vanskelig vil la seg gjennomføre.

– Dette har vi ikke tenkt noe over, eller vurdert. Skal man gjennomføre noe sånt, har det også en del andre sider. Fortauet skal driftes og måkes for snø og alt har sin pris, sier Tom Linderud, avdelingsleder for vei og trafikk i Bærum kommune.

– Men synes du det er et godt forslag?

– Det tør jeg ikke svare på nå, da må jeg tenke litt lenger. Det er plusser og minuser med alt, sier Linderud.

LEST DENNE? Tvinges til lange omveier – eller ulovlige løsninger

Seksjonsleder i Statens vegvesen, Marita Birkeland, er hakket mer positiv enn kommunen.

– Vi avviser ikke dette forslaget. Det kan være verdt å se på hvis dette er et problem, men det må uansett diskuteres med alle instanser, sier hun.

Birkeland trekker i likhet med Linderud også frem at en slik pullert på fortauet vil være til hinder ved for eksempel brøyting.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.