Skip to main content

Her har UP stoppet 17 fartssyndere på to dager

FLERE KONTROLLER: Mandag og tirsdag skrev Utrykningspolitiet ut 17 forenklede forelegg til bilister som kjørte for fort på Sandviksveien mellom Høvik og Blommenholm. Nå lover politiet flere kontroller på strekningen.

Nå lover politiet flere kontroller i Sandviksveien.

De to siste dagene har Utrykningspolitiet (UP) stoppet 17 bilister som har kjørt for fort på Sandviksveien ved Høvik.

Mandag endte UPs laserkontroll på strekningen rett vest for Høvik kirke med åtte forenklede forelegg på én time. Det syntes de var så mange, at de troppet opp på nytt igjen tirsdag formiddag. Etter halvannen time hadde de stoppet elleve bilister.

Ni fikk forenklede forelegg for å ha kjørt for fort, én fikk førerkortet beslaglagt etter å ha pådratt seg for mange prikker og én ble tatt uten gyldig førerkort.

– Det var elleve reaksjoner, og det for mange på halvannen time på en vei som dette. Det var nedslående, sier politiførstebetjent Thor Upsahl i UP.

LES OGSÅ: Bilmekaniker tatt i 141 i 80-tunnel

Lover flere kontroller

Resultatet av kontrollene de to siste dagene, gjør at han nå varsler flere kontroller samme sted.

– De to kontrollene vi har hatt nå viser at det er mange som kjører for fort her. Det gjør at politiet vil prøve å få dempet det generelle hastighetsnivået her, og det kan vi gjøre med hyppig tilstedeværelse, forteller Upsahl.

Den høyeste målte hastigheten i tirsdagens kontroll var 75 km/t i 50-sonen.

LES OGSÅ: 11 fikk fartsbot i UP-kontroll på Røykenveien

– Anmoder om å holde fartsgrensen

Upsahl maner bilistene på strekningen til å ta det med ro.

– Det er en vei som er skiltet til 50-sone på grunn av dens beskaffenhent. Det er mange myke trafikanter, både syklister og gående, og mange ut- og innkjørelser fra bolighusene langs veien. Vi anmoder folk om å holde fartsgrensen der, slik at de har større mulighet for å kunner agere hvis noe uforutsett skulle skje, sier førstebetjenten.

SE OVERSIKT: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.