Klokken 13.30 tirsdag ankom treet som er i overkant av 10 meter høyt Sandvika.

Eieren av treet var Anne Kristine Lunke. Hun er glad for at nettopp hennes tre nå skal lyse opp adventstiden i Sandvika sentrum.

– Jeg fikk en henvendelse fra kommunen. Siden treet sto helt inntil Nadderudveien hadde de nok sett det fra veien og funnet ut at det ville egne seg godt som juletre, sier Anne Kristine Lunke.

50 år gammelt

Treet er vokst opp på en tomt som tidligere lå under Nadderud gård. Men Lunke tror ikke treet stammer fra gården.

– Nei, det er bare 50 år gammelt. Det er nok heller et tre som har fått utviklet seg i fred og ro og blitt stort og fint, mener Lunke.

Hun trengte ikke lang betenkningstid da henvendelsen fra kommunen kom. For tanken å felle treet hadde streifet henne.

– Det hadde blitt så stort at vi var redd for at det kunne blåse over ende, særlig slik klimasituasjonen er nå. Så det passet godt at kommunen ville ha det som juletre, forteller hun.

Og legger til:

– Det er hyggelig at treet når blir gjenbrukt til juletre for hele Bærum. Jeg kommer nok til å dra ned til Sandvika å se det ferdig pyntet, men kanskje ikke til åpningen til helgen.

Lysene tennes lørdag

Treet til Anne Kristine Lunke står nå plassert foran restaurant Caspar rett ved rådhuset. Før det ble heist opp og plassert i den store juletrefoten av betong, ble de nederste grenene kuttet med motorsag og stammen barbert slik at granen skled rett ned hullet.

Julegranen skal tennes lørdag klokken 16.30 etter fakkeltoget som går fra Løkkehaven til rådhuset klokken 16.

Lørdag formiddag vil det være julemarked i Løkkehaven med blant annet juleverksted, julegaver og varm drikke.