Skip to main content

Villa Walle vil synes med kokebok

SAMLING: Noen av dem som har vært med på å lage kokeboken samlet på kjøkkenet. F.v. Karin Wæhle, Mai Britt Hausland, Pamela Hill Griffiths, Binji S. Waldahl, Marianne Loe, Marianne Bruusgaard og Tor Husby.

Kultur- og aktivitetshuset Villa Walle vil synliggjøre sitt tilbud og klinker til med «Kokebok for nerveslitne».

– Boktittelen er litt galgenhumor, og det er jo medisin i seg selv, sier Mai Britt Hausland.

For på Villa Walle i Sandvika er målgruppen primært mennesker som sliter litt.

– Ved å kalle den «Kokebok for nerveslitne» har vi også ønsket å ta brodden av det begrepet. Og det aller viktigste er at vi ønsker å synliggjøre at Villa Walle er et sted som kan bidra til at folk som strever kan gå med rak rygg. Her kan de finne nye veier i livet, sier daglig leder Marianne Bruusgaard, og fortsetter:

– De fleste her har havnet utenfor arbeidslivet, mange på grunn av helseplager, sier hun.

Og forteller at tittelen også knytter seg til villaens historie, at den ble gitt Bærum kommune av Margit og Bjarne Walle til hospital for nerveslitne. Det var ordet som ble brukt den gang.

Noe av det du kan trylle frem på kjøkkenet med hjelp av kokeboken er Walles fiskesuppe, Villa Walles eggerøre, nøttebiff, og attåt kan du jo kose deg med Villa Walles ingefærgløgg. Og oppskriftene er rikt illustrert av medlemmer av husets tegne- og malergruppe Strek og farge.

FERSKE: I Villa Walles hønsehus kan Marianne Loe (t.v.) og Marianne Bruusgaard hente ferske egg.

Måltidene er samlingspunkt

Karin Wæhle har bidratt med et oljemaleri med frukt som motiv.

– Det gir meg en god følelse å male, sier hun.

LES OGSÅ: Viser frem kunstsamarbeid

– Hvorfor en kokebok?

– Fordi vi har mange ulike aktiviteter, og samlingspunktet for dem er felles måltider, sier Bruusgaard. I villaen er det blant annet kafédrift, foredrag, rockeband, kor, skrivekurs, lyrikk- og kulturgruppe. Mye av det som serveres hentes fra egen hage og hønsehus, noe som også har vært en inspirasjonskilde til boken. Og Walle er et godt sted å være forteller flere av husets 220 medlemmer.

– Jeg falt utenfor arbeidslivet på grunn av helseplager. Og på Villa Walle har jeg fått en trygghet i meg og mitt, sier Marianne Loe.

LES OGSÅ: Villa Walle og Persillehagen får penger til å plante

 

ILLUSTRATØRER: Karin Wæhle og Tor Husby (kunstnerisk veileder) med bildene de har bidratt med til kokeboken.

Sted for åpenhet

– På Villa Walle er det åpenhet. Det er et sted å komme som man er, og oppleve gode og morsomme dager, sier Hausland, og videre;

– Det var endringer i livet mitt førte til at jeg søkte et fellesskap. Og det har nå blitt en stor del av livet mitt. Her får jeg bruke meg selv, og lære nye ting. Skrivekurset førte til at jeg ga ut diktsamling for eksempel.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.