Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vårtur i vannkanten: Høvikodden til Kalvøya

FIN START: Kyststien på sjøsiden av Henie Onstad Kunstsenter.

Kyststien fra Høvikodden mot Sandvika har nærmest blitt en kunst- og opplevelsessti, vel verd en vårtur.

I skulpturparken rundt Henie Onstad Kunstsenter mot Solvik båtforening finner du et tyvetalls utendørsinstallasjoner. Sjøholmen og området rundt er et sted for kunst, lek og kreativitet.

Videre på stien langs motorveien er det både bølgeskvulp og dundrende biltrafikk.

Parkering på Henie Onstad

Turen starter fra parkeringsplassen ved Henie Onstad Kunstsenter. Vi går kyststien, som er merket med kyststiskilt, på sjøsiden av kunstsenteret mot Sandvika.

Gjennom Solvik båthavn tråkler vi oss forbi alle båtene i opplag. Vi følger stien ved vannkanten mot Blommenholm båtforening og holder oss langs utsiden av gjerdet.

På odden, rett før Sjøholmen, har Bærum kommune anlagt en ny klatre-/hinderløype og flere gapahuker.

Via Sjøholmen, med kulturhus og kafé

Sjøholmen er et kunst- og kulturhus med en rekke aktiviteter for alle, men med fokus på barn og unge.

Her finner vi også Sult kafé.

Vi fortsetter kyststien langs motorveien. Hvis kyststien er sperret ved Lakseberget kan man isteden velge Sandviksveien til Kadettangen (nordøst for Sjøholmen ligger broen over E18).

Utenfor Lakseberget ligger den lille holmen Danmark. Her ble Sandvikens sjøbad åpnet i 1925.

Senere har både Bærum roklubb og kajakklubb hatt tilhold her, før de flyttet til Kalvøya. Vi runder innerst i Sandviksbukta og kommer til Kadettangen. Her har det skjedd store forandringer siden det første lasset med stein ble dumpet i mars 2015. Området har blitt til en flott fjordpark med fine muligheter for rekreasjon, til alle årstider.

Vi tar oss tid til en titt på det imponerende stupetårnet og det store lekestativet som er formet som en sjørøverskute, før vi fortsetter til broen over til Kalvøya. Vi går til venstre etter broen og passerer statuen av Knut Holmann «Padleren» og Båtsportens Hus.

Løfte litt?

Derfra følger vi gangveien videre nordøstover. Helt nord på øya finner vi en Tuftepark med enkle treningsapparater som kan benyttes til egentrening. Vi fortsetter ut av skogen og kommer forbi naturiststranden på nordøstsiden.

Via gangveien opp åsen, kommer vi over på stien ned mot vannet og sundet mellom Kalvøya og Borøya. Her er det nydelig utsikt mot Oslo.

Stien går i strandkanten til den sørligste delen av øya og videre mot Sandvika, forbi Store- og Lille Badebukt. Tilbake ved Kalvøybroen velger vi å returnere den samme veien til Høvikodden.

Dette er en hyggelig vårtur på 9 kilometer. God tur!

Her er en annen vårtur i vannkanten: Vårtur i vannkanten: Vollen til Vettre  

Les flere artikler