Skip to main content

Padleanlegg inne på prioritert liste

PADLESTED: Einar Skage Andersen fra Bærum Turlag ved Bjørnsvika der det nye padleanlegget er tenkt plassert.

Bærum Turlags foreslåtte padleanlegg i Bjørnsvika er nå inne på prioritert anleggsliste i Bærum kommune. Anlegget kan være realisert i 2021, mener Morten Skauge (H).

– Padleanlegget er et flott prosjekt som jeg brenner for, fordi det retter seg mot vanlige folk som vil prøve padling. Derfor vil jeg arbeide for å få flyttet prosjektet over på kommunens prioriterte anleggsliste, slik at man er et skritt nærmere å kunne få tildelt spillemidler, sier Morten Skauge (H), leder hovedutvalg for miljø, idrett og kultur (MIK) i Bærum kommune.

Og torsdag kveld ble det enstemmig vedtatt i utvalget å flytte padleprosjektet over på prioritert liste på anleggsplanen.

Det er Bærum Turlag og DNT Oslo og Omegn som i noen år har arbeidet for å få oppført et padleanlegg i Bjørnsvika ved Thon Hotel Oslofjord. Laget har søkt Bærum kommune om 500.000 kroner til anlegget, men siden kommunen ikke har lagt prosjektet på en prioritert anleggsliste, kan det ikke søkes spillemidler. Skauge har tro på at man kan få overført anlegget slik at det kan bli bygget.

– Jeg tror det kan være realisert i løpet av 2021, sier Skauge.

Idrettspresidenten skrøt av Sandvikas verdenscup: – Dette er imponerende 

Pris over 4,3 millioner

– Det vi vil bygge, er et båthus med plass til 50 kajakker og noen kanoer, sier Einar Skage Andersen, ansvarlig for prosjektet i Bærum Turlag.

Han forteller videre at det er planlagt garderobe i først etasje og lokaler til kursvirksomhet i andre etasje. For her skal det tilbys padlekurs før du kan legge ut på tur i lånt kajakk eller kano. Bygget vil være tilrettelagt for funksjonshemmede. Det blir to brygger en for utsett og opptak av båter, og en med badstu. Turlaget og DNT ser for seg at Bjørnsvika skal bli en del av et nettverk av padlesentre og hytter langs Oslofjorden. Slik man i dag kan legge opp fotturer fra hytte til hytte i fjellet, skal man kunne legge opp padleruter i lånt kajakk mellom sentrene og hyttene langs fjorden.

– Det er en fantastisk fin tanke å ville skape et nettverk av padlesentre, å gjøre fjorden lett tilgjengelig for alle, mener Skauge.

Ifølge Skage Andersen er anlegget beregnet å koste rundt 4,3 millioner kroner.

– I tillegg kommer utgifter til opparbeiding av vei, vann og kloakk. Disse håper vi kommunen kan bidra med, sier han.

Turlaget har allerede søkt kommunen om 500.000 kroner.

– Det er ikke urealistisk å få innvilget, sier Skauge.

Foruten støtte fra kommune og spillemidler satser Turlaget på bidrag fra Gjensidige stiftelsen og Sparebankstiftelsen DnB. Tomtekostnaden for padleanlegget er null da den eies av Bærum kommune.

Bærum kommune vil ha skilt og stengsler fjernet langs sti på Snarøya 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.