Lysmast dundret i bakken på travel stasjon: – Et under at ingen ble truffet

RETT I BAKKEN: En stor lyktestolpe veltet på Sandvika stasjon onsdag ettermiddag. ingen ble skadet, men ifølge et vitne sto en kvinne rett ved stolpen da den veltet.

RETT I BAKKEN: En stor lyktestolpe veltet på Sandvika stasjon onsdag ettermiddag. ingen ble skadet, men ifølge et vitne sto en kvinne rett ved stolpen da den veltet. Foto:

Midt i ettermiddagsrushet raste en stor lysmast rett i bakken på Sandvika stasjon.

DEL

– Her kunne det ha skjedd en stygg ulykke, det er et under at ingen ble truffet da lysmastene raste i bakken, forteller en kvinne som var vitne til ulykken.

Det var ved 15.15-tiden onsdag ettermiddag at den store og tunge masten deiset i bakken på en av perrongene på den travle stasjon.

– Jeg hadde akkurat kommet ut av toget da masten falt ned. Det er helt ubegripelig at noe slikt kan skje, sier kvinnen.

Ifølge andre vitner sto det mange mennekser på perrongen da masten falt ned. Et tog hadde akkurat forlatt perrongen og et nytt var på vei inn.

En av dem som så lyktestolpen etter at den hadde gått i bakken mente  en dårlig sveiseskjøt kombinert med et vindkast trolig forårsaket det hele.

– Alle master skal sjekkes

Bane Nor som har ansvaret til stasjonen ble kjent med mastevelten onsdag ettermiddag.

– Hva som har skjedd og hvorfor denne lampen har gått i bakken vet vi ikke. Vi skal nå undersøke saken, sier pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund.

Han forteller at det er en rekke lysstolper på mange av deres stasjoner rundt om i Norge.

– Vi vil nå gå ut og undersøke denne masten og andre av samme type. Vi er veldig glade for at ingen ble skadet og jeg kan love at vi tar dette på største alvor og årsaken vil bli kartlagt, sier Korslund.

Banesjefen i Bane Nor besluttet onsdag ettermiddag at alle andre lysmaster på Sandvika stasjon vil bli sjekket umiddelbart.

– Vi vil gardere oss mot at noe slikt skjer igjen, sier Korslund.

Les flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags