Skip to main content

Nostalgi: Thon trakk seg fra kjøpesenteravtale

Etter å ha investert 100 millioner stoppet Olav Thon Eiendomsselskap byggingen av Sandvika Storsenter – foreløpig.

Etter å ha investert 100 millioner stoppet Olav Thon Eiendomsselskap byggingen av Sandvika Storsenter – foreløpig.

Foto: TRINE JØDAL

12. september 1991 kl. 09.10 sprang bomben i Sandvika: Olav Thon Eiendomsselskap varslet tomteeier Bærum kommune om at selskapet vil si opp kjøps- og utbyggingsavtalen om et stort kjøpesenter i Sandvika Vest.

-

Dermed så det svart ut for et av de få store trekkplastrene kommunen trodde var sikkert i den nye «bydelen».

Nyheten sprang samme dag som ordfører Gunnar Gravdahl og rådmann Anders Seim overleverte den nye Kjørbo-tunnelen i Sandvika Vest til staten. Denne tunnelen ble bygget for å få trafikken unna nettopp Sandvika Vest og kostet 150 millioner kroner – penger som ble lagt ut av Bærum kommune. 

Thon-gruppen hadde også allerede investert rundt 100 millioner av en totalkostnad på rundt 400 millioner, så ingen ble vel overrasket over at man varslet nye drøftelser allerede uken etter.

Og mens resten av handelsstanden i Sandvika trakk et lettelsens sukk og gledet over at Storsenteret så ut til å falle i grus, fortsatte samtalene i månedsvis. Helt til 3. februar 1992, da Budstikka kunne melde at ny avtale var i boks, og at kjøpesenteret på 24.000 kvadratmeter inntil E18 ville kunne åpne året etter. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.