Skip to main content

Mindreårig tatt med kniv under aksjon i Sandvika

KNIVAKSJON: Om lag 50 personer ble kontrolelrt da politiet jaktet etter kniver og andre våpen ved bussterminalen og jernbanestasjonen i Sandvika lørdag kveld.

Politiet hadde ikke kontrollert mer enn 30-40 personer, før en gutt i tenårene ble tatt med kniv.

Politiet gjennomførte lørdag kveld en målrettet aksjon for å avdekke ulovlig bæring av kniv. Bare den siste uken har flere ungdommer i Asker og Bærum blitt truet med kniv.

– Våpenvisitasjonen gjennomføres dels på grunn av den siste ukes hendelser i distriktet, sier Eirik Jansson, politibetjent ved Oslo politidistrikt, som ledet knivaksjonen.

LES OGSÅ: Jakkeranet: Politiet tror på oppklaring 

Fant kniv på mindreårig

Klokken 21.00 tok to politipatruljer plass på hver side av passasjen på jernbanestasjonen i Sandvika. Deretter stoppet de tilfeldig forbipasserende og kroppsvisiterte dem.

Etter å ha kontrollert i overkant av 30 personer ble det funnet en kniv på en mindreårig gutt.

– Vi har varslet vedkommendes pårørende, sier Jansson.

LES OGSÅ: Vekter truet med kniv i Sandvika

Sjekket rundt 50 personer

Aksjonen ble avsluttet ved 23-tiden. Da hadde om lag 50 personer blitt kontrollert, og én kniv funnet.

Eirik Jansson sier det er viktig at politiet opplyser personene som blir undersøkt om hva de gjør, og hvorfor de gjør det. Personer i alle aldre og av begge kjønn ble kontrollert, men aksjonen rettet seg hovedsaklig mot ungdom og unge voksne.

–  Vi går bredt ut, men grupperinger med unge menn er mer aktuelle for visitasjon enn et eldre ektepar med kofferter, sier politibetjenten.

LES OGSÅ: 17-åringer pågrepet etter knivran i Sandvika

– Skulle blitt gjort oftere

En mann som ble stoppet og kontrollert på vei hjem fra jobb, var positivt innstilt til aksjonen.

– Det er veldig greit at politiet gjør dette. Etter mitt syn skulle det blitt gjort oftere. Det bidrar til at man føler seg trygg, uttalte mannen, som ikke ønsket å navngitt i artikkelen.

LES OGSÅ: 24-åring tiltalt for grov kroppsskade etter knivstikking 

–  Vil forebygge vold

Stein Olav Bredli, leder ved Enhet Vest i Oslo politidistrikt, understreker at aksjonen ikke må forstås som at det er farlig å ferdes i Sandvika på nattestid i helgen.

– Det finnes overhodet ikke belegg for å si at det er farlig å dra ut i Sandvika. Vi ser på dette som et rent forebyggende tiltak for å hindre bruk av kniv. Tidligere erfaring viser også at det kan ha bidratt til forhindre uønskede hendelser, sier han.

– Vi har gjennomført våpenvisitasjoner i Sandvika og Asker også tidligere. Hensikten er å forebygge vold, ved å søke etter våpen på tidspunkter og i områder hvor vold erfaringsmessig finner sted, sier han. 

Beslutning om våpenvisitasjon er noe politiet har adgang til etter politiloven.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.