Skip to main content

Frastjålet verktøy for store verdier på Hamang

Tyver brøt seg inn i flere containere og forsynte seg grovt med verktøy på Hamang natt til tirsdag.

Det er entreprenøren Implenia Isachsen Anlegg som skal bygge det nye lokalveinettet på Hamang som ble rammet. På riggområdet på Hamang, ved siden av gamle E16, ble de rundstjålet natt til tirsdag.

– De som har gjort dette, har tatt seg god tid, for de har brutt opp 8-10 containere. De har ikke kommet inn med bil, men gått ut og inn med verktøyet de har tatt, forteller prosjektleder i Implenia Isachsen, Ronny Abelsen.

Tyveriet ble oppdaget da de første arbeiderne kom på jobb tirsdag morgen. Politiet ble varslet og har vært på stedet for å sikre spor.

– Det er mye håndverktøy som er tatt, mens en del større utstyr lot de være igjen. Tilsammen er det nok snakk om verdier for 2-300.000 kroner som er stjålet, tror prosjektlederen.

Dermed ble gikk starten på tirsdagen med til å kjøpe mye nytt verktøy hos ulike forhandlere.

Abelsen forteller at riggområdet som huser containerne med verktøy, er i et ganske mørkt område noe som kan ha bidratt til at tyvene fikk holde på uforstyrret mens tyveriet pågikk. Det blir det en endring på nå.

– Vi kommer til å sette opp mer lys på området her nå for å gjøre at området for å forebygge mot flere tyverier, slår Abelsen fast, men påpeker samtidig at de ikke har vært plaget av tyverier tidligere. 

Budstikka har ikke kommet i kontakt med etterforskningsavdelingen på Bærum politistasjon tirsdag ettermiddag. Eventuelle observasjoner som kan være interessante natt til tirsdag, kan varsles til politiet på telefon 22669030.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.