Skip to main content

- Den vinden vi har i seilene nå … mine muligheter som musiker har aldri vært bedre

SANDVIKABØLGEN: - I det siste betyr det også at når jeg sier at jeg kommer fra Sandvika at det står en interesse og respekt å komme herfra. Det er nytt, sier Andrew Murray.
SANDVIKABØLGEN: - I det siste betyr det også at når jeg sier at jeg kommer fra Sandvika at det står en interesse og respekt å komme herfra. Det er nytt, sier Andrew Murray.

Med bandet «Eye Emma Jedi» fikk Andrew Murray seks av seks singler spillelistet på P3. Nå kommer soloprosjektet «Baya».

– Hva betyr Tanken for deg?

– Det er et sted jeg utøver alle mine musikalske ideer. Jeg kan være her når som helst på døgnet og bråke og lage så mye lyd jeg vil.

LES OGSÅ: Lyden av Sandvika

Jeg er heldig som får lov til å være her. Hadde det vært i London...glem det.

Jeg har fått veldig mange flotte venner som jeg henger med, mange er ti år yngre. I det siste betyr det også at når jeg sier at jeg kommer fra Sandvika at det står en interesse og respekt å komme herfra. Det er nytt.

– Du kommer tilbake etter opphold i utlandet, hvorfor?

– Jeg har studert i Liverpool i tre år og vært fulltidsmusiker i London i to år. Men nå har jeg kommet tilbake hit. Jeg får gjort mer av det jeg ønsker her, som kunstner er det viktig å ha et sted å faktisk lage musikken. Den vinden vi har i seilene nå … mine muligheter som musiker har aldri vært bedre.

– Hvordan vil du beskrive musikken din?

– Et tredimensjonalt sound som er tungt i bunnen og ambient på toppen.

BAYA

– Aktuell med:

– Er med i bandet «Lovespeake» som er aktuell med ny plate. Kommer også snart med en ny egen låt og video som «Baya». Låten er ferdig og heter «I call to say hallo», det kan jeg vel røpe.

– Musikalske meritter:

– En remiks på Grand Theft Auto, et av verdens mest solgte dataspill. Har vært spillelistet på P3, BBC 1, gitt ut på kredible labeler som 4AD og Roughtrade og spilt på festivaler som Glastonbury og Øya.

– Stolteste musikalske øyeblikk?

– Det største er at jeg kan holde på med akkurat det jeg gjør – og leve av det. Jeg sjonglerer mellom artist, produsent og allround-musiker. Jeg har brukt mange år på å komme til det stedet.

– Hårete mål på lang sikt?

– Målet er at musikken min på en god måte skal reflektere den verden du lever i. Der har jeg noe å komme med. Det er et mål å ikke bare være på listene for så å dette av uka etter.

LES OGSÅ: Varmet opp for Madonna og Røyksopp

LES OGSÅ: Streamet 6,5 millioner ganger

LES OGSÅ: - Akkurat blitt listet på P3

LES OGSÅ:  - Det er mye vanskeligere å lage en skikkelig bra plate enn jeg trodde

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.