Mange vil til sentrum

TAR NY SATS: Attivo vil bygge tre boligblokker på området mellom Skatt øst (bygget på bildet) og Humana. Det blir n blokk på fire etasjer ut mot Elias Smiths vei, et ´åtte etasjers langbygg her langs jernbanen og en høyblokk på 12 etasjer. Alle får små butikker og kafeer på gateplan, forteller prosjektleder Knut Amundsen.

TAR NY SATS: Attivo vil bygge tre boligblokker på området mellom Skatt øst (bygget på bildet) og Humana. Det blir n blokk på fire etasjer ut mot Elias Smiths vei, et ´åtte etasjers langbygg her langs jernbanen og en høyblokk på 12 etasjer. Alle får små butikker og kafeer på gateplan, forteller prosjektleder Knut Amundsen. Foto:

120–135 nye leiligheter kan bli lagt ut for salg i Elias Smiths vei i Sandvika til høsten. 1.200 personer er interessert i prosjektet allerede.

DEL

Sjokk og vantro er snudd til ny og kreativ energi hos utbyggerne i Attivo etter at kommunestyret kappet tårnhusplanene deres i Elias Smiths vei i Sandvika fra 19 til 12 etasjer i mai.

– Vi ble veldig overrasket og skuffet. Det har vært mye stang ut for oss i dette prosjektet. Men nå er vi i ferd med å få opp et nytt utbyggingsforslag som skal leveres kommunen 21. august, forteller prosjektleder Knut Amundsen.

– Men klarer dere å få lønnsomhet ut av dette prosjektet etter å ha mistet syv etasjer?

– Det avhenger av hva som blir den endelige løsningen. Så får vi regne på lønnsomheten. Det blir ingen stor fortjeneste. Men tapet blir større om vi blir sittende med en ubebygd tomt.

LES OGSÅ: Kutter syv etasjer på dette bygget

– Godt over normalt

Ni år etter at planene for Sandvika Business Center (SBC) ble lansert, er prosjektet snudd opp ned – fra et stort kontorkonsept som ikke lot seg fylle, til et boligprosjekt som nå ser ut til å finne sin form.

– Vi har om lag 1.200 registrerte interessenter til prosjektet. Det er godt i overkant av hva vi normalt opplever i en så tidlig fase. Dette bekrefter en trend vi opplever med at mange er nysgjerrige på å bo mer sentralt. Det at Sandvika har fått på plass en regulering som tydeliggjør planene for mer boliger i sentrum, har satt fart i denne interessen, forteller daglig leder Mikkel Røisland i Røisland & Co.

Seks av 10 interessenter til prosjektet bor i Bærum, 21 prosent i Oslo og 11 prosent i Asker.

Tre nye boligblokker

Attivo har nå rendyrket sin Sandvika-satsing: Boligprosjektet er omdøpt til Elias Smiths Plass, mens SBC-navnet forbeholdes det ene kontorbygget som er oppført i Elias Smiths vei 24 med Skatt øst som største leietager.

Dette bygget er nå solgt til NRP Business Management, mens trehusene i nummer 16 og 26 er solgt til Oslo Handelseiendommer.

– Selv sitter vi igjen med hele arealet imellom, der vi vil bygge tre boligblokker: Én på fire etasjer ut mot Elias Smiths vei, ett langbygg på åtte etasjer langs jernbanen og så høyblokken på 12 etasjer. Alle med små butikker og kafeer på gateplan og leiligheter over. Går alt slik vi håper, kan vi sette spaden i jorda i første kvartal neste år, med innflytting fra tredje kvartal 2019, forteller Amundsen.

Artikkeltags