Besøkende ved bryggen i Sandvika har denne sommeren ikke latt seg imponere at de medtatte båtene som noen har etterlatt der.

– Vi har registrert at det har hopet seg opp med uønskede båter og dannet seg et miljø over sommeren, konstaterer avdelingsleder Knut Bøystad i Bærum kommunes avdeling vei og trafikk.

LES MER: Regjeringen om dumping av båter: – Vi tar dette på alvor

Lovlige virkemidler

Han arbeider nå for å hindre at noe lignende skjer neste sommer. Tirsdag skal Bøystad ha møte med kommunens juridiske avdeling for å få klarlagt hvilke lovlige virkemidler kommunen har til rådighet for å hindre at gjestebryggen benyttes som båtkirkegård.

– Vi ønsker å ha bedre kontroll med båtene som legger til. Det kan for eksempel bli aktuelt å ansette en havnevert, sier han.

Betalingssystemer og sanksjonsmuligheter skal også vurderes.

Stolte av bryggen

– Vi er stolte over Sandvika gjestebrygge, men ikke over hvordan bruken har vært denne sommeren. Med nye forbedringspunkt og tiltak, håper vi dere får en mye bedre opplevelse av å benytte Sandvika gjestebrygge fremover, svarer Bøystad en kvinne som har klaget.

Bærum åpnet sin nye gjestebrygge i 2010 med tilbud om både strøm og vann til båtfolket. Havnen er tilrettelagt med toaletter, dusj og vaskerom.