Skip to main content

17 biler utsatt for skadeverk i samme garasje

FORTVILER: Styreleder i sameiet Kjørbokollen garasjeanlegg, Homan Randarzan, sier at sameiet nå må vurdere ekstra sikringstiltak etter at biler har vært utsatt for innbruddsforsøk både lørdag kveld og natt til tirsdag.

Mandag kveld og natt til tirsdag har minst 15 biler blitt utsatt for innbruddsforsøk eller skadeverk i Sandvika.

Tirsdag morgen klokken 06.46 kom det melding om skadeverk og innbruddsforsøk på et større antall biler i garasjeanlegget tilhørende blokkene på Kjørbokollen.

Ved 8-tiden tirsdag var politiet på plass for å foreta åstedsundersøkelser også her.

– Det er snakk om ni biler i den ene etasjen og fire i den andre. I tillegg hadde vi fire biler som var utsatt for det samme lørdag kveld, så totalt er 17 biler våre garasjer berørt, sier styreleder i sameiet Kjørbokollen garasjeanlegg, Homan Randarzan.

NATT TIL TIRSDAG: Taxisjåfør fratatt førerkortet etter hasardiøs kjøring

Undersøker videoovervåkning

Bilene har knust rute, som regel på førersiden.

– Det virker litt «random» hvilke biler som er berørt. Det er snakk om både nye og eldre biler. Det virker som om gjerningspersonen har vært ute etter verdisaker siden alle midtkonsollene er åpnet, forteller styrelederen.

Han oppfordrer nå beboerne i området til ikke å la verdisaker ligge igjen i bilen.

Etter det Budstikka forstår, skal det være borttatt noe fra minst én av bilene. Foreløpig er det uvisst hva dette er.

Det finnes videoovervåkning i deler av garasjeanlegget. Randarzan opplyser at man kan se en person på opptaket fra lørdag kveld, men det skal være vanskelig å se noen detaljer på personen.

– Vi må snakke sammen i styret og ta en evaluering på hva vi skal gjøre. Vi vil sende ut et infobrev til beboere, og så må vi vurdere ytterligere sikringstiltak, sier Randarzan.

Vil sjekke sammenheng

Politiet fikk også i 23-tiden mandag kveld melding fra en bileier som hadde oppdaget at en rute var knust på sin bil i parkeringsgarasjen under Kommunegården i Sandvika.

– Da en politipatrulje kom til stedet, oppdaget vi ytterligere en bil som var utsatt for det samme, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen.

– Det er ikke opplyst at noe er borttatt, men vi anser dette som innbruddsforsøk og at noen har vært på utkikk etter noe av verdi, fortsetter Pedersen.

Han forteller at politiet nå vil sjekke alle innbruddsforsøkene og skadeverkene opp mot hverandre.

– Vi vil nå se om det kan være noen sammenheng mellom disse hendelsene, opplyser Pedersen.

Saken skal etterforskes ved Bærum politistasjon.

– Vi har undersøkt bilene og vil opprette sak. Det opprettes også sak på hver enkelt fornærmet. Vi skal etterforske saken og sjekke mulige videobilder, sier etterforsker Hilde Staver.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.