– Det er krevende, men veldig gøy, sier Solveig Jødestøl Rinde fra Østerås.

I morgen står hun på scenen i Sandvika Teater, i rollen som Cruella Devil i BærMuDa Minis oppsetning av «Dalmatinerne». Familiemusikalen vises i åtte forestillinger. Tirsdagen etter er det premiere på stykket «Barna tar makten» som er hovedproduksjonen til klasse 3mdrc ved dramalinjen på Rud videregående skole.

– Rollen som Victor i «Barna tar makten» begynte jeg på for fem uker siden. Cruella har jeg jobbet med siden august i fjor, forklarer Solveig.

Vil ha erfaring

I Rud-oppsetningen er det 12 elever som spiller flere roller hver. Stykket handler om tvillingene Victor og August på ni år, som manipulerer og er fryktelig slemme mot alle rundt seg.

BærMuDa Mini har 47 ungdommer på scenen mellom 8 og 19 år. Hovedrollen som Cruella Devil, deler Solveig med Johanne Kloster Ellingsen.

– Selv om jeg var klar over at det sammenfalt med «Dalmatinerne», ville jeg ikke ha en liten rolle i skoleproduksjonen. Det handler om å skaffe seg så mye erfaring som mulig og får prøvd meg på så mange karakterer som mulig, sier Solveig.

Nå skal hun lære seg mye manus før premierene.

– Jeg håper jeg klarer det. Cruella kan jeg ganske godt, men hvis jeg blir nervøs kan jeg surre det til, sier 18-åringen, som etter russetid og eksamen ved Rud, reiser til Ringerike Folkehøgskole.

Snart blir hun pensjonist i BærMuDa Mini. Det er trist for en som har hatt teateret som fast tilholdssted hver mandag i 11 år. – Ja, jeg gruer meg til det, men det vil komme nye ting for meg, sier hun.