Sandvika Storsenter-sjef fryktet enda større nedgang

KAN SMILE: Sandvika Storsenter og senterdirektør Kathrinne S. Ingerø er nok en gang størst i Norge målt i omsetning.

KAN SMILE: Sandvika Storsenter og senterdirektør Kathrinne S. Ingerø er nok en gang størst i Norge målt i omsetning. Foto:

Sandvika Storsenters direktør Kathrine Ingerø fryktet at nedgangen kunne blitt større enn den faktisk ble. Årsaken er mange ombygginger og endringer på senteret det siste året.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Butikkene på Sandvika Storsenter omsatte i 2017 for nesten 3,3 milliarder kroner. Det er 21 millioner kroner mindre enn i 2017.

– Det er litt bak, 0,7 prosent, året 2016, sier direktør Kathrine Ingerø til Budstikka.

Store grep

Det er omfattende ombygginger og endringer ved senteret som gjør at Ingerø fryktet større nedgang i 2017.

– Vi har hatt flere flyttinger og ombygginger, og siden september i fjor har hele 3000 kvadratmeter av senterets areal vært uten kommersiell aktivitet. Det er ikke overraskende at dette synes på omsetningen. Vi var forberedte på at dette ville kunne gi negativt utslag på omsetningen i 2017, og fryktet at nedgangen kunne bli enda større enn hva den faktisk ble, sier Ingerø til Budstikka.

XXL-utvidelse

Hun peker konkret på XXL som har bygget om og utvidet sitt areal.

– XXL har med dette blitt Nordens største sportsvarehus. Vi har også klargjort for Zara - som er det konseptet flest av våre kunder sier de ønsker seg til senteret. Butikken åpner i 2018. Det er blant annet som følge av dette at det har vært flere flyttinger og ombygginger, sier Ingerø.

Forventer vekst

– Vi har tatt disse grepene for å styrke Sandvika Storsenter sin attraktivitet og skape en enda bedre kundeopplevelse, sier Ingerø.

Og hun forventer nå vekst i år.

– Med de grepene vi har tatt i 2017 og med den kommende etableringen av Zara så forventer vi vekst i 2018, sier Storsenter-sjefen.

Fortsatt størst

Olav Thon Gruppen eier og driver de fleste av de største kjøpesentrene i landet, og konsernets flaggskip Sandvika Storsenter har i seks år vært størst i Norge i omsetning.

I fjor (2017) omsatte Sandvika Storsenter for 3,271 milliarder kroner. Det gjør senteret til det største i landet, tross en tilbakegang på 0,7 prosent sammenlignet med 2016. Nummer to på omsetningstoppen er Strømmen Storsenter, også det Thon-eid. Nummer tre er Amfi Moa (Ålesund).

– Det siste året har vi møtt sterk konkurranse både fra nett og andre aktører så jeg er veldig stolt av den formidable innsatsen fra alle butikkene på senteret. Det har resultert i at vi holder denne posisjonen også i 2017, sier Ingerø.

LES OGSÅ: Slik kan nye Østerås senter bli

Konkurranse vestfra

Sandvika Storsenters øverste pallplassering kan imidlertid være truet allerede i år. Det tror Thomas E. Rønning, som er direktør for kjøpesenterdivisjonen i Olav Thon Gruppen.

– Kjøpesenteret Lagunen Storsenter i Bergen er under utvidelse, og det skal være i full drift fra høsten av. Lagunen vil da trolig seile opp som det største senteret i Norge på omsetning. Jeg anser i hvert fall det som sannsynlig, sier Rønning.

Kles-boost

Han tar imidlertid et lite forbehold:

– Klesgiganten Zara etablerer seg på Sandvika Storsenter i år. Det vil kunne bety mye, sier Rønning.

Den spanske kleskjeden skal inn på ca. 3.000 kvadratmeter, og det har vært et puslespill for å få flyttet andre butikker, noe Budstikka tidligere har omtalt.

Den totale oversikten over 2017-omsetningen på alle landets sentre er ennå ikke klar, men de siste årene har Thon-sentrene dominert. I 2016 var det bare to sentre eid av Thons konkurrenter inne på topp 10. De to var CC Vest og Alna Senter (henholdsvis 8. og 9. plass).

LES MER:

Gjenåpnet kafé etter at den ble stengt av politiet: – Følte meg som en kriminell 

Gikk konkurs før det var gått et år

McDonald's legger ned på Slependen 

Artikkeltags