Skip to main content

Fire tenåringsjenter tatt for tyveri på Storsenteret

Fire jenter under 15 år ble onsdag tatt for tyveri på Sandvika Storsenter. Bildet er fra en tidligere reportasje om nasking og tyverier.

Foto: KARL BRAANAAS

Alle jentene ble hentet av foreldre etter en alvorsprat med politiet.

– I slike saker ønsker vi å forsikre oss om at de involverte har forstått alvoret. Og det er har de nok i dette tilfellet. Alle fremstår som angrende syndere, sier Rune Hekkelstrand, som er operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

De fire jentene, alle under 15 år, ble observert av vektere på Sandvika Storsenter ved 16-tiden onsdag. Jentene skal ha stjålet varer for i overkant av 500 kroner fra en klesbutikk og fra Glitter, som er en bijouteri-butikk. 

Politiet ble tilkalt, og deretter ble foreldre tilkalt.

– Alle fire ble kjørt hjem av foreldre etter at politipatruljen hadde hatt en alvorsprat med jentene. Politiet oppretter dessuten sak på forholdet, sier Hekkelstrand.

Barnevernet aktuelt

Alle de involverte er under den kriminelle lavalder og kan ikke straffes. Ifølge Hekkelstrand kan tyveriforholdet likevel få konsekvenser.

– Dette vil bli fulgt opp på relevant vis.

– Kan du være litt mer konkret?

– Bekymringsmelding til barnevernet kan være aktuelt. Men som sagt er det viktigst at vi får kommunisert skikkelig med de involverte og foreldre om alvoret, sier Hekkelstrand, som understreker at den preventive effekten er viktig i så henseende.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.