Matbutikk lagt ned på Sandvika Storsenter – disse butikkene overtar lokalet

UTSKIFTNINGER: Matkroken har lagt ned sin butikk på Sandvika Storsenter. Nå skal lokalet deles opp i tre nye lokaler som skal huse Norli bokhandel, Torshov Sport og Smoothie Exchange.

UTSKIFTNINGER: Matkroken har lagt ned sin butikk på Sandvika Storsenter. Nå skal lokalet deles opp i tre nye lokaler som skal huse Norli bokhandel, Torshov Sport og Smoothie Exchange. Foto:

Matkroken på Sandvika Storsenter har satt kroken på døren for siste gang. Nå skal lokalet deles opp til å huse tre nye butikker.

DEL

Årets lokale nyhetsnettsted - prøv oss i 2 mnd for 99 kroner

Dagligvarebutikken i den nyeste delen av Sandvika Storsenter, Helsetorget, har holdt stand i flere år. Men nå er lokalet innpakket av store treplater i påvente av at en ny leietager kommer inn.

– Jeg kan bekrefte at Matkroken på Sandvika Storsenter ble lagt ned 10. juni, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen.

Han forteller at bakgrunnen for nedleggelsen, var manglende lønnsomhet.

– Er det en ulempe å ha en slik dagligvarebutikk liggende inne på et senter?

– På dette senteret viste det seg at det konseptet Matkroken står for, var vanskelig å få lønnsomt. Men vi har flere eksempler på butikker på slike sentre som har god lønnsomhet, som Coop Extra og Obs, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Matbutikk økte omsetningen med 30 prosent på ett år 

Kommunikasjonssjefen legger til at lokalet som Matkroken hadde tilhold i, er for lite til at de vurderte andre konsepter der.

– Utfordringen der Matkroken var på Sandvika Storsenter, er at lokalet ikke er større. Dermed får vi ikke prøvd andre konsepter. Hadde lokalet vært større, kunne vi vurdert for eksempel Coop Extra eller Obs, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Denne butikken bruker Storsenteret for å teste seg selv

Deles opp i tre lokaler

Senterdirektør på Sandvika Storsenter, Kathrine Ingerø, forteller at stengningen av Matkroken har vært en planlagt avvikling.

– Det er sånn som skjer av og til og det ligger ikke noe dramatikk i det. Nå skal lokalet bygges om og deles inn i tre nye lokaler, forteller hun.

LES OGSÅ: Shoppingen faller på Sandvika Storsenter 

De tre nye lokalene skal fylles av tre eksisterende leietagere på senteret.

– Norli, Torshov Sport og Smoothie Exchange skal fylle de tre lokalene, bekrefter Ingerø.

Norli bokhandel og Torshov Sport flytter inn allerede i august, mens Smoothie Exchange skifter lokale noe senere.

– Det vil skje en del endringer og interne flyttinger på senteret utover høsten og i 2018. Vi gjør grep for å sikre en enda bedre butikkmiks og for å kunne klare å øke omsetningen ytterligere fremover, sier senterdirektøren og påpeker at alle senterets lokaler er leid ut fremover.

– Men i forbindelse med noe ombygging og flytting, vil noen stå tomme i enkelte perioder, sier hun.

Lokalene til de tre butikkene som flytter inn der Matkroken holdt til, er altså leid ut. Men Ingerø kan foreløpig ikke røpe hva som kommer inn her senere i høst og i 2018.

LEST DENNE? XXL banket alle rekorder da de åpnet Nordens største sportsvarehus

Artikkeltags