– Litt mer voksen med fagbrev

Bevis: Paal Thomas Bjelke Broadberry og Ane Roppen med det formelle beviset på at de har tatt en utdannelse. Nå har de mulighet til å velge å gå videre. FOTO: EVA GROVEN

Bevis: Paal Thomas Bjelke Broadberry og Ane Roppen med det formelle beviset på at de har tatt en utdannelse. Nå har de mulighet til å velge å gå videre. FOTO: EVA GROVEN Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag kveld fikk Paal og Ane fagbrev. Nå har de lyst til å gå videre.

DEL

– Det var aldri tvil, jeg ville lære noe praktisk, sier Paal Thomas Bjelke Broadberry fra Rykkinn. Han var en av 300 unge fra Akershus som torsdag kveld fikk sitt fagbrev under en lang og høytidelig seremoni på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika. Han gikk tre år på bilfag på Rud, hvor mye av skoletiden ble brukt ute på verksted.

LES OGSÅ: Gir elevene rådgivning via chat og Facebook

Ane Roppen fra Haslum fikk sitt fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfag på Rosenvilde, og hun er godt i gang med fjerde påbygningsår.

– Før var jeg ganske sikker på at jeg ville jobbe i barnehage. Men i løpet av skoletiden har jeg jobbet i både barnehage og skole, og da oppdaget jeg at barneskole er kjempemorsomt. Så nå går jeg påbygg, så får vi se, sier hun.

– Lukker ingen dører

Både Paal og Ane har fått med seg at flere elever har valgt yrkesfag på videregående i år enn tidligere, selv om de aller fleste fortsatt velger studiespesialisering.

– Jeg var nok den eneste i den nærmeste vennekretsen som valgte yrkesfag, og det har jeg ikke angret en dag på. Du lukker jo ingen dører. Når jeg har tatt det fjerde påbyggingsåret, kan jeg komme inn på høyskoler som andre.

– Og så har dere kanskje gode jobbutsikter?

– Ja, det sier seg selv at ikke alle kan bli advokater. Det trengs folk i andre yrker også, sier Ane.

LES OGSÅ: Et lite skritt i riktig retning

Høytidelig markering

Paal har også lyst til å ta påbygning og så bli maskin-ingeniør. Foreløpig er han i militæret, og fikk perm for å reise ned og hente fagbrevet. I morgen blir det middag med familien for å feire. Så skal fagbrevet rammes inn.

– Synes dere det er fint med en så høytidelig seremoni i anledning fagbrevet?

– Ja, det er det. Det er viktig å markere at det er noe vi har jobbet for. Jeg føler plutselig at jeg er blitt mer voksen. Jeg har fått en utdannelse, sier Ane Roppen.

Artikkeltags