Skip to main content

Vi ha flere avganger på Vollenbåten – Ruter lover ingenting

ØNSKER ØKT BÅTTILBUD: Fylkestingspolitikerne Kirsti Kierulf (H) og Njål Vikdal (V) fra Asker vil supplere Vollenbåten Baronen med reservebåten Tidevind for å innføre halvtimesavganger i morgen- og ettermiddagsrushet.

Et motstrebende Ruter skal presses til å øke antall avganger på Vollenbåten.

Fylkestinget i Akershus vedtok mandag enstemmig å slutte seg til et  vedtak i hovedutvalg for samferdsel tidligere i mai, der Ruter bes om å innføre halvtimesruter på Vollenbåten i morgen- og ettermiddagsrushet fra oktober.

Dette skal gjøres ved å sette inn reservebåten Tidevind i ordinær drift, i tillegg til hovedbåten Baronen.

Fylkespolitikerne går dermed imot rådet fra Ruter. Selskapet mener at det av beredskapshensyn ikke er tilrådelig å bruke reservebåten i ordinær drift. Ruter ønsker dessuten å vente med en eventuell bedring av båttilbudet fra Vollen og Slemmestad til dagens hurtigbåtkontrakter utløper i 2024.

Ingen løfter fra Ruter

Da Budstikka snakket med Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen etter vedtaket i hovedutvalg for samferdsel, ville han ikke love at Ruter følger opp fylkespolitikernes vedtak.

– Vi har fått ønsket og må se på om dette lar seg gjøre, hva det koster og hvor pengene i så fall skal tas fra, sa Ruter-sjefen.

Ifølge Ruter vil halvtimesavganger på Vollenbåten koste 2,5-3 millioner kroner ekstra. Reitan Jenssen peker også på at hvis reservebåten brukes i ordinær trafikk på strekningen Slemmestad-Vollen-Oslo, kan det gå utover andre brukere et annet sted.

LES OGSÅ:

Argumentene ble avvist av tre Asker-representanter fra tre ulike partier i fylkestinget mandag.

– Det er rom for å bruke reservebåten for å kjøre halvtimesruter morgen og ettermiddag med en relativt liten merkostnad, sa Njål Vikdal (V) fra Asker.

– Båten må gå oftere. Vi kan ikke vente til 2024 eller 2025, vi må gjøre noe nå. Sett reservebåten inn for å øke frekvensen, sa Høyres Kirsti Kierulf fra Asker.

– Båttilbudet er viktigere enn vi trodde for bare ett år siden, da vi behandlet transportutredningen for Søndre Asker, Røyken og Hurum, sa Ap-representant Jan Sandal (Ap).

LES OGSÅ: Ruter ønsker Vollen-båten vekk

To ekstra avganger

Vollenbåtens rute B20 går nå fra Vollen mandag-fredag kl. 06.13, 07.18 og 08.23. Båten starter i Slemmestad 8 minutter tidligere og er fremme på Aker Brygge 25 minutter etter avgang fra Vollen. Tilbake går båten fra Aker Brygge kl. 15.10, 16.20 og 17.30.

Innføring av halvtimesavganger vil gi to ekstra avganger hver morgen og ettermiddag.

I sommerperioden fra 1. juli til 4. august gjelder andre avgangstider.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.