Skip to main content

Sparker i gang samarbeid om app-løsning

Tier har flere parkeringssoner nære kollektivtrafikk-knutepunkter. Her ser vi parkeringssonen under jernbanestasjonen på Høvik.

Tier har flere parkeringssoner nære kollektivtrafikk-knutepunkter. Her ser vi parkeringssonen under jernbanestasjonen på Høvik. 

Foto: KARL BRAANAAS

Fra og med denne uken kan innbyggere i Bærum å melde seg på et nytt pilotprosjekt. Tier og Ruter flytter inn i samme app, og trenger testere.

Elsparkesykkelselskapet Tier og kollektivselskapet Ruter har, sammen med kommunen, samarbeidet om kollektivtrafikken i Bærum siden elsparkesyklene først dukket opp der i 2020. 

Nå tar de samarbeidet ett steg videre, og integrer begge tjenestene i én app. 

– Det er en spennende satsing og den første av sitt slag i Norge, hvor man kan ta en reise med veldig forskjellige kjøretøy ved hjelp av bare én app, sier leder for Tier Norge, Morten Askeland. 

Han forteller at Bærum ble valgt ut til å teste dette, fordi Bærum også var stedet hvor Tier og Ruters samarbeid først begynte. Partene håper prosjektet blir en suksess de kan utvide til andre byer, slik de gjorde med den opprinnelige ordningen i Bærum.

Trenger 500 testere

Ruters kommunikasjonsrådgiver Benjamin Øveraas forklarer at ordningen skal integreres i Ruters eksiterende app. Det blir derfor mulig å finne, reservere og hente elsparkesykkelen når du går av bussen igjennom den samme appen du ordnet bussturen med.

– Vi trenger totalt 500 testere som kan delta i testfasen, som vil vare frem til utpå høsten 2022. Etter det vil vi evaluere hvordan det gikk og se hvordan det er aktuelt å gå videre, sier Øveraas.

Kriteriene for å melde seg som tester er at man må være over 18 år og bosatt i Asker eller Bærum, da testområdet også vil utvide seg til Asker i nærmeste fremtid. 

Mer enn 50.000 personer i Asker og Bærum har til sammen kjørt rundt en halv million elsparkesykkel-reiser siden Tier kom til kommunene. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.