Skip to main content

Slipper ut mindre klimagasser

Prioritering av kollektivtransport og elbiler er blant det som har ført til nedgang i klimagassutslippene.

FOTO: KIM VAN DER LINDEN

Klimagassutslippene i Akershus gikk ned med cirka 10 prosent fra 2009 til 2017, og utslipp fra veitrafikk minsker mest med cirka 20 prosent.

 Det viser fylkets Bærekraftrapport 2018, som nå behandles av fylkespolitikerne.

– Akershus fikk på plass bærekraftsrapportering i 2016 som første fylke i landet. Det er et godt verktøy for å følge våre grep for å få ned klimaavtrykket. Cirka 75 prosent av klimagassutslippene i Akershus kommer fra transport, derfor har vi prioritert tiltak i transportsektoren høyest: Flere gang- og sykkelveier, mer kollektivtransport og tilrettelegging for nullutslippsbiler, sier Solveig Schytz (V), som er leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus.

Hun peker blant annet på bygging av ladepunkter for elbil.

Luft og støy

Bærekraftsrapport 2018 gir en første oversikt over luft- og støyforurensning i Akershus. Resultatene fra målestasjonene viser at luftkvaliteten i 2018 generelt var bedre enn den forskriftsfestede tiltaksgrensen. 

Tre av de fire målestasjonene i Bærum og Lørenskog periodevis hadde likevel døgnkonsentrasjoner som var helsemessig utilfredsstillende ut fra Folkehelseinstituttet og Miljødirektoratets anbefalinger, heter det i rapporten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.