Skip to main content

Slik blir det nye busstilbudet i Asker kommune

Guttorm Grundt bor i Hyggen og gleder seg over at de rundt 800 menneskene der får bedre busstilbud til Røyken, Slemmestad og Asker.

FOTO: EIRA KJERNLIE

Folk i Hyggen får endelig direkterute med buss til Asker. 

Fra 28. juni kommer Ruter med et nytt rutetilbud for hele nye Asker kommune. Da overtar de ansvaret for tidligere Hurum og Røyken, som i dag er trafikkert av Brakar. Ruter har inngått kontrakt med bussoperatøren Vy, som vil kjøre busser i hele Asker.

Endringene vil først og fremst gjelde for reisende i tidligere Røyken og Hurum. 

Helt nytt blir en direkte forbindelse fra Hyggen helt nordvest på Hurumhalvøya, via Bråset og Slemmestad til Asker. Det har vært et etterlengtet tilbud, understreker Guttorm Grundt, lokalpatriot og leder av historiegruppen.

– Vi har vært praktisk talt uten busstilbud her. Særlig har vi savnet en rute til Røyken og til Slemmestad. Nå går den bare et par ganger om dagen. Med en timesrute blir vi en integrert del av busstilbudet i Asker, sier han glad.

Full oversikt over det nye busstilbudet i Asker kan du se i faktaboksen nederst i artikkelen.

Forventninger

– Vi legger om en del linjer på Hurumhalvøya. Her vil enkelte få et bytte, mens andre vil få en direkte forbindelse. Flere linjer får noen flere avganger, og det blir nye og større busser, sier områdeleder Sian Ambrose. 

Hun er spent på hvordan innbyggerne vil ta imot det nye tilbudet.

– Vi vet det er store forventninger til at Ruter tar over, og vi håper så mange som mulig vil få et forbedret tilbud. Men vi har ikke mulighet til å kjøre med så mange avganger som mange ønsker seg her ute. Ruter får nesten halvparten av budsjettet sitt dekket av offentlige tilskudd, og da er det viktig at vi legger mesteparten av trafikken der det er flest reisende, sier Ambrose.

Bytte på Nationaltheatret

For Nesøya kommer både en god og en dårlig nyhet. Avgangene skal bli flere, men ekspressen skal ikke gå helt inn til Oslo Bussterminal. Det blir stopp på Nationaltheatret. Det er ifølge Ruter omtrent 100 passasjerer på Nesøya som vil måtte bytte på Nationaltheatret.

Alexander Petersson tar ekspressbuss til jobben i Oslo. At det blir stopp på Nationaltheatret, gjør ham ikke noe. Han skal likevel ikke helt inn til sentrum.

FOTO: EIRA KJERNLIE

– Vi har forkortet ekspressbusslinjene fra Bærum tidligere, og denne gangen må vi gjøre det samme på linje 265E. En årsak er at gatenettet i Oslo har stor trafikk i rushtiden, og da prioriterer vi å kjøre reisende fra Slemmestad, forklarer Ambrose. 

Fra Slemmestad til Asker

Venstre-politiker Njål Vikdal jubler over nyhetene fra Ruter. For bussruten fra Hyggen lager samtidig en ny forbindelse mellom Slemmestad og Asker.

– Det er veldig gledelig med endelig direkte bussforbindelse mellom Slemmestad og Asker. Men den blir det også forbindelse til Bleiker og Asker videregående skoler, og til toget og alle arbeidsplassene i Asker. Dette er vi mange som har jobbet for lenge, sier Vikdal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.