Skip to main content

Rundkjøring skaper fortsatt forvirring – vurderer ytterligere tiltak

I den midlertidige rundkjøringen i Johan Grauers gate/gamle E16 har det vært flere episoder der bilførere kjører på feil side av rundkjøringen. Dette bildet ble tatt mandag morgen denne uken.

Foto: Innsendt

Til tross for flere utbedringer tidligere i sommer, synder trafikantene i den midlertidige rundkjøringen på Hamang.

Krysset Johan Grauers gate/Ringeriksveien (gamle E16) er blitt midlertidig rundkjøring. Tidligere i sommer ble den flyttet noen meter og gjort noe større.

Det har skapt en rekke farlige situasjoner. Flere trafikanter kjører nemlig på feil side av rundkjøringen.

For rundt to uker siden gjorde Vegvesenet flere tiltak for å gjøre det tydeligere hvor man skal kjøre. Blant annet ble det satt opp et skilt midt i rundkjøringen med piler for å vise at det er en rundkjøring og det ble satt opp markører i veibanen. 

Men fortsatt kjører flere feil.

– Det er tydelig at det er enkelte som ikke forstår kjøremønsteret og kjører feil der. Det har vært en bedring etter tiltakene vi gjorde tidligere i sommer, men fortsatt er det noen som ikke skjønner at de skal svinge rundt, sier byggeleder Tom Heldal Larsen i Statens vegvesen.

Ingen ulykker

Onsdag skal derfor Statens vegvesen gjøre en ny vurdering av rundkjøringen.

– Vi må blant annet få bøyd av kjøremønstrene slik at det blir mindre sannsynlighet for å kjøre rett frem, og dermed på feil side av rundkjøringen, forklarer byggelederen.

Det er ikke meldt om ulykker som følge av forvirringen i krysset, men Vegvesenet påpeker at de er opptatt av best mulig trafikksikkerhet.

Den midlertidige rundkjøringen er anlagt i forbindelse med at det skal bygges nytt lokalveinett i Hamang-området.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.