Skip to main content

Ønsker parkeringsforbud i smal del av vei

Her, innerst i Bryn skolevei, ligger det an til å bli forbudt å parkere i veien. Årsaken er at fremkommeligheten skal bedres, skriver Bærum kommune.

Her, innerst i Bryn skolevei, ligger det an til å bli forbudt å parkere i veien. Årsaken er at fremkommeligheten skal bedres, skriver Bærum kommune.

Foto: EVA GROVEN

Bærum kommune foreslår å innføre parkeringsforbud i Bryn skolevei. I tillegg skal et blindveiskilt endres.

Det går frem av et vedtaksbrev fra kommunens avdeling for plan og sikkerhet.

Utgangspunktet for saken er en henvendelse fra en beboer om at det er vrient å komme frem i den innerste delen av Bryn skolevei, fordi det parkeres langs veien.

– Vi har vært på befaring i veien og selv om det ikke var parkerte biler på det aktuelle strekket under befaring, så vi at parkerte biler vil kunne medføre fremkommelighetsproblemer, skriver rådgiver Halvor Lundin Bjørnstad i kommunen til beboeren.

På høring

I tillegg til det foreslåtte parkeringsforbudet, planlegger kommunen å få opp et nytt skilt i krysset Bryn skolevei/Brynsveien som informerer om at førstnevnte er en blindvei, som går over i gang- og sykkelvei. 

«For å sikre fremkommelighet skiltes den smale strekningen på veien med parkering forbudt. Blindveiskilt endres for å informere om gang- og sykkelvei i enden av veien», lyder grunnlaget i kommunens vedtak.

Forslaget om skilting av «parkering forbudt» på det aktuelle strekket er sendt på høring til andre offentlige etater, som Statens vegvesen og politiet. Høringsfristen utløper 27. januar. 

– Hvis det ikke kommer innsigelser på skiltingen, vil den bli utført etter høringsfristens utløp, skriver kommunen.

Her kan du lese flere samferdselsnyheter eller lokalnyheter fra Kolsås og Rykkinn

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.