Skip to main content

Nytt stasjonsbygg på plass – lokaltogene klare til å starte opp igjen

Blommenholm stasjon har fått nytt overbygg mellom sporene.

Blommenholm stasjon har fått nytt overbygg mellom sporene.

Foto: KARL BRAANAAS

Blommenholm stasjon er blant stasjonene som har fått en real ansiktsløftning i sommer.

I seks uker har det vært buss for tog mellom Oslo og Drammen, slik det har vært de fire siste somrene.

Bane Nor har utført omfattende vedlikeholdsarbeid på ulike deler av Asker- og Drammenbanen. Nå melder selskapet at arbeidene er i rute til å åpne igjen for togtrafikk mandag.

– Det er ikke meldt om noen forsinkelser i arbeidene, så togene skal starte opp igjen som planlagt mandag 8. august, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli til Budstikka.

Han påpeker likevel at det jobbes og utføres tester helt til siste slutt før togstrekningen åpner opp igjen.

– Det er mye arbeider som er gjort. Det er blitt byttet en sporveksel på Skøyen, skinner har blitt slipt mellom Asker og Slependen, kontaktledninger er oppgradert og det er jobbet med forberedelser til digitalt signalsystem, blant annet i Bærumstunnelen, opplyser Nordli.

Et nytt digitalt signalsystem (ERTMS) skal innføres i hele Europa, og ligger flere år frem i tid. Men forberedelsene er allerede godt i gang.

Nytt bygg

Også i Lieråstunnelen, mellom Asker og Drammen, er det gjort betydelige arbeider gjennom flere år og også i sommer. Dette arbeidet nærmer seg nå slutten.

Blommenholm stasjon er kanskje den stasjonen som har fått den største oppgraderingen i sommer, i hvert fall på bygningsmassen. De siste ukene har det blitt jobbet på spreng med å få stasjonen klar til 8. august. 

Her er det gamle bygget på perrongen, der de reisende kommer opp, blitt revet og erstattet med et helt nytt bygg. I tillegg er det murt nye trapper.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.