Skip to main content

Nye Veier AS overtar Ringeriksbanen og ny E16

Administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier (f.v.), statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide etter signeringen på Sundvolden Hotel på torsdag.

Administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier (f.v.), statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide etter signeringen på Sundvolden Hotel på torsdag. 

Foto: Samferdselsdepartementet

– Ringeriksbanen og ny E16 vil realisere en helt ny reisehverdag for folk og næringsliv i regionen, fortalte statsminister Erna Solberg under signeringen.

Torsdag skrev samferdselsminister Knut Arild Hareide og administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier AS under på en ramme- og planleggingsavtale for fellesprosjektet.

– Nye Veier har de siste årene vist at det går an å bygge veier både raskere og rimeligere enn før. Når selskapet i dag har signert avtaler om å overta ansvaret for fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16, er det god grunn til å tro at selskapet også kan oppnå slike positive effekter innen jernbanebygging, sa statsminister Erna Solberg om prosjektet.

Historisk

Overføringen av fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 Høgkastet–Hønefoss fra Bane NOR og Statens vegvesen til Nye Veier, ble varslet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i mai i år.

Gjennom våren har Samferdselsdepartementet og Nye Veier vært i forhandlinger om avtalene, med mål om signering før sommerferien. Berørte ansatte fra Bane NOR og Statens vegvesen overføres nå til Nye Veier, slik at ny prosjektorganisasjon kan være på plass 1. august.

– De to avtalene legger føringene for Nye Veiers videre arbeid med fellesprosjektet. Selskapet skal nå gå i gang med å lete etter smartere og bedre løsninger. Vi skal også se på justeringer i reguleringsplanen og målene for prosjektet. Dette er en spennende dag når vi for første gang i historien ber et veiselskap bygge jernbane, sier samferdselsministeren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.