Skip to main content

Nå får elsparkesyklene piggdekk

I løpet av noen uker blir det tryggere å sparke rundt på glatta.

I løpet av noen uker blir det tryggere å sparke rundt på glatta. 

Foto: TIER NORGE

I løpet av et par uker vil elsparkesyklene til Tier i Asker og Bærum bli utstyrt med vinterdekk. 

– Alle sparkesyklene i Oslo har allerede fått vinterdekk. Nå rulles det ut til nærliggende byer så raskt som mulig, sier kommunikasjonssjef Julia Sandstø i Tier Norge. 

Elsyklene i Asker og Bærum har allerede fått pigger i dekkene. Nå er det altså sparkesyklene som står for tur. 

– Jeg antar at vi rekker å bytte dekk i Asker og Bærum før snøen er borte, da har vi vel maks et par uker på oss. Alle syklene vil uansett garantert få piggdekk til høsten. Nå er det driftsteamet vårt som er ansvarlige for å skiftet dekkene, sier Sandstø. 

Vil bedre sikkerheten

– Innovasjon og utvikling i tilbudet står sentralt i samarbeidet vi har med Tier og Ruter, sier sykkelkordinator Håvard Eriksson i Bærum kommune. 

Han er glad for at selskapet nå lanserer en løsning som sikrer brukerne. 

– Det er gledelig at dette kommer nå, for det har vært en isete vinter. Det er Tier som er ansvarlig for at tilbudet er forsvarlig og at de har et fungerende system. Vi følger dem opp hele tiden basert på de henvendelsene vi får, sier Eriksson. 

Hittil i vinter har det kommet en del spørsmål til kommunen om hvorfor tilbudet om elsparkesyklene har vært tilgjengelig. 

– Det har vi tatt videre med Tier og vært tydelige på at syklene kun kan være tilgjengelige når det er forsvarlig å bruke dem. Vi har mye å lære fra denne vinteren som vi tar med oss inn mot neste vinter. Jeg er vintersyklist selv, så jeg vet hvor viktig det er med piggdekk enkelte dager, sier Eriksson.

Gode tilbakemeldinger 

Elsparkesyklene i Asker og Bærum har vært gjenstand for både kritikk og jubelrop etter at de ble lansert i Bærum i juni 2020. Asker lanserte tilbudet for sine innbyggere sommeren året etter. 

Totalt har Tier Norge hatt utplassert 420 elsparkesykler i Asker og 600 i Bærum. I vintermånedene har bruken av syklene vært skummelt for brukerne, men det kommer det altså en løsning på nå.

– Elsparkesyklene med piggdekk har bare vært i bruk i Oslo et par dager, der kan det være veldig glatt utenfor sentrum. De tilbakemeldingene jeg har fått er at brukerne er kjempefornøyde. Det er vanskeligere å skli på isen med piggdekkene, sier Julia Sandstø i Tier Norge. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.