Skip to main content

Mystiske trafikktellere på Kolsås stasjon

Reisende på Kolsås stasjon ble onsdag 12. juni fra cirka 07-tiden møtt av to personer som tilsynelatende tellet trafikantene. Men både Ruter og Sporveien avviser at de står bak.

Foto: Thore-Erik Thoresen

To personer i gule jakker tellet tilsynelatende trafikantene på Kolsås stasjon. Men hvem var tellerne?

Det var tidlig på morgenen en onsdag på forsommeren at reisende på Kolsås stasjon ble møtt av to personer som det kunne se ut som om tellet antall trafikanter. De to hadde på seg store gule jakker og noterte eller krysset av etter hvert som folk gikk inn på stasjonen.

Men hvem var trafikktellerne, og hva var hensikten med tellingen?

– De kom ikke fra oss, sier kommunikasjonsrådgiver og pressevakt Cathrine Myhren i Ruter AS, selskapet som har ansvar for det meste av kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, blant annet Kolsåsbanen. 

Myhren sier at ingen fra Ruter vedkjenner seg noen trafikktelling på Kolsås stasjon denne dagen, onsdag 12. juni.

– De kom ikke fra oss heller, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Ege i Sporveien, selskapet som driver Kolsåsbanen og eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk – det vil si skinner, stasjoner, tunneler, baser, bygninger og signalanlegg. 

Så hvem var trafikktellerne på Kolsås? Er det noen av Budstikkas lesere som vet?

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.