Skip to main content

Mørkt på bussterminalen i Sandvika

Bussjåfør Imran Musab 

Terminalen i Sandvika er travel og folk er stort sett blide og vel forlikte. Men tusmørkt er det, og det liker ikke handelstanden.

Budstikka tok seg torsdag ettermiddag  et sveip rundt Sandvika stasjon, og på bussterminalen. Stedet fikk forleden svært negativ omtale etter en voldsepisode. 

Den endte med en ukes sykehusopphold for en av de involverte.

Politiet etterforsker saken videre, mens de klager generelt på endel av virksomheten til noen av de som henger i området.

Bakverk og kaffe

Når folk kommer til stasjonsområdet fra Løkketangen, er de siste 50 meterne særdeles lite opplyst. I novembermørket sluker våt asfalt det lille som måtte være av lys.

Sandvikas bussterminal i retning Løkketangen er ikke godt opplyst.

FOTO: PER ERIK HAGEN

Først når skoene våre snur inn på jernbanestasjonen, stiger luxnivået til lysende høyder. Der billetter kjøpes og folk venter på sine fra toget, er det godt opplyst.

Der er det takk for nå, sees snart igjen og gode klemmer.

Men ute der bussene stopper, er forholdene annerledes.

– Her er det altfor mørkt. Ikke alle lyspærene virker, og de som er der klarer ikke å lyse opp, sier bussjåfør Imran Musab. 

Han har tatt seg en liten luftepause før ruten sier at han skal fortsette med bussen sin rundt i Bærum.

– Om natten er det enda verre, sier Imran Musab.

Lamper som ikke lyser

Budstikka kan ved selvsyn se flere lamper som ikke bidrar til fellesskapets opplysning. Dette er også en gammel kampsak for handelstanden.

– Lys er veldig viktig. Da ser folk hverandre og kan føle seg trygge, sier i styreleder  Jan-Fredrik Larsen i Asker og Bærum Handels- og servicebedrifters Forening.

Han har jevnlig påpekt at det er viktig å holde lys i orden for å bedre sikkerheten der folk ferdes.

Denne armaturen på Sandvika stasjon er det lite lys i.

FOTO: PER ERIK HAGEN

Budstikka har torsdag kveld forsøkt å nå Bane Nor Eiendom for en kommentar til lysforholdene på bussterminalen i Sandvika, men uten hell. 

 Jan-Fredrik Larsen i Asker og Bærum Handels- og servicebedrifters forening er klar på at godt lys skaper trygghet.

Foto: KARL BRAANAAS
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.