Skip to main content

Lokker med gratis sykler for å la bilen stå

For å få flere til å velge alternative fremkomstmidler på Slemmestadveien mot Vollen og Holmen, vil Asker kommune rekruttere flere Slemmestad-innbyggere til å teste en bilfri hverdag i to måneder.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker kommune lokker med gratis sykler og bussbilletter for dem som vil prøve å la bilen stå.

Test en bilfri hverdag, lyder oppfordringen fra Asker kommune. Den går til folk i Slemmestad, hvor det de neste 20 årene skal bygges 1.400 nye boliger. 

Det begynner først med 400 boliger nede i sentrum. Og siden trafikken allerede er et stort problem innover på Slemmestadveien mot Holmen, vil kommunen prøve å få flere til å velge alternative fremkomstmidler.

– Kommunen ønsker å undersøke hva som kan gjøre det enklere for innbyggerne å la bilen stå. I den forbindelse vil vi rekruttere flere Slemmestad-innbyggere til å teste en bilfri hverdag i to måneder – i mars og april, sier Bente Støa i Asker kommune.

Møte og erklæring

På hjemmesiden inviterer kommunen folk å melde seg til pilotprosjektet. Deltagere som blir plukket ut, får hjelp til å dekke sine transportbehov, om det er sykkel, elsykkel, billetter til kollektivtransport eller annet utstyr.

Det stilles krav om at man bor sentralt i Slemmestad og bruker privatbil i stor grad til og fra jobb i dag. Man må signere en intensjonserklæring og delta på informasjonsmøte i begynnelsen av februar.

– Ti familier har allerede meldt sin interesse, og deltagerne blir valgt ut i slutten av januar, sier Støa.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.