Skip to main content

Inviterer til møte om Nasjonal transportplan

Ny E18 Vestkorridoren er ett av de aktuelle prosjektene når samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) inviterer til møte om Nasjonal transportplan 2022–33. Her med Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) på Høvik tidligere i år.

FOTO: KNUT BJERKE

Samferdselsminister Jon Georg Dale inviterer næringsliv og interesseorganisasjoner til å diskutere neste utgave av Nasjonal transportplan.

Nasjonal transportplan (NTP) er en langtidsplan for samferdsel i Norge de neste 12 årene. Planen revideres hvert fjerde år, og Samferdselsdepartementet forbereder nå planen for 2022–2033. Den skal fremlegges våren 2021, og du får ikke premie for å gjette at E18 Vestkorridoren er et aktuelt tema. Det samme gjelder E16, Ringeriksbanen, Fornebubanen og ny T-banetunnel i Oslo. 

Prosjektene i Oslo-området må imidlertid slåss om midler og prioritering mot samferdselssatsinger i alle deler av Norge. 

Mest for pengene

– Vi skal finne løsninger som gir mest mulig samferdsel for pengene og som tjener folk og næringsliv i hele landet godt, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

– Vi vet også at transportsektoren må levere en stor del av klimaløsningene Norge har forpliktet seg til. Jeg ser derfor frem til å møte representanter fra næringsliv og interesseorganisasjoner for å høre hva de mener vil være transportbehovene i fremtiden og hva de ser som de største utfordringene og mulighetene, sier samferdselsministeren.

De største byene

– I tillegg til en god faglig prosess ønsker jeg en tidligere involvering av politisk nivå hos fylkene, de største byene og av næringslivet og interesseorganisasjoner, skriver Dale i invitasjonen til møtet.

Det holdes tirsdag 5. november i Oslo Kongressenter på Youngstorget.

Blant de inviterte er Bellona, Virke, Kongelig Norsk Automobilklub (KNA), LO, NAF, Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, NHO, Norges Taxiforbund, Norsk elbilforening, Opplysningsrådet for Veitrafikken, Syklistenes landsforening og Trygg Trafikk.

Over 50 har meldt seg på til nå, melder Samferdselsdepartementet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.