Skip to main content

Hydrogenstasjonen på Høvik åpnet igjen

Hydrogenstasjonen på Høvik ble åpnet fredag etter å ha vært stengt en lengre periode.

FOTO: PRIVAT

Igjen er det mulig å fylle hydrogen på biler i Asker og Bærum. Fredag åpnet stasjonen på Høvik.

– Vi har jobbet hardt for å få frem et alternativ for hydrogenbilistene, sier Ulf Hafseld i en pressemelding. 

Hafseld er leder for selskapet Hynion.

I september skrev Budstikka at det nærmet seg åpning av hydrogenstasjonen.

– Vi får daglige henvendelser fra hydrogenbileiere som mangler steder å fylle bilene sine. Det ønsket vil vi innfri, sa Ulf Hafseld den gang.

Ikke siden en hydrogentank ved Kjørbo eksploderte i starten av juni, har det vært aktive hydrogenstasjoner i Asker og Bærum. Årsaken til eksplosjonen på Kjørbo var en lekkasje fra en av tankene.

Stasjonen på Høvik var tidligere drevet av Hyop, men ble overtatt av Hynion tidligere i år. Fyllestasjonen var tenkt gjenåpnet allerede i sommer, men åpningen ble utsatt som følge av eksplosjon på Kjørbo.

Tett oppfølging

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har tettere oppfølging når det gjelder sikkerheten på hydrogenstasjoner etter det som skjedde på Kjørbo.

Ifølge Hafseld er det foretatt grundige gjennomganger på Høvik av to ulike eksterne tekniske kontrollorgan, som har verifisert at stasjonen holder mål og følger alle regler i henhold til Forskrifter om Brannfarlig vare og Trykkpåkjent utstyr.

I etterkant har DSB gått igjennom dokumentasjonen og sett at alt er gjennomført slik det skal.

– Vi tror denne grundige gjennomgangen utført av en rekke spesialister, bærer frem budskapet om at hydrogen er et trygt drivstoff dersom man håndterer det slik det skal håndteres ifølge regelverket, sier Hafseld i pressemeldingen.

Når hydrogenstasjonen i Sandvika er klar for gjenåpning er uvisst.

Nytt selskap

Ifølge pressemeldingen er Hynion AS er et nyetablert selskap som bygger på industriell erfaring fra Norsk Hydro, Statoil og Hyop.

Hynion spesialiserer seg på levering av hydrogen drivstoff til sluttbrukere, og har med seg erfaring fra utvikling, bygging og drift av en mengde hydrogenstasjoner de siste to tiårene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.