Skip to main content

Her stanser togene i sommer

Trafikken fra Asker stasjon i sommer blir rammet i retning av både Sandvika, Spikkestad og Drammen.

Trafikken fra Asker stasjon i sommer blir rammet i retning av både Sandvika, Spikkestad og Drammen.

FOTO: KARL BRAANAAS

I sommer skal togene gå som normalt på de fleste norske jernbanestrekninger, men Spikkestadbanen og Drammensbanen er unntak.

– Særlig stengning av strekningen mellom Asker og Drammen får konsekvenser for ferietrafikken, melder Bane Nor.

Strekningen fra Asker til Drammen stenges fra og med lørdag 20. juni til og med søndag 2. august. Bane Nor opplyser at årsaken er en omfattende rehabilitering av Lieråsen tunnel som avsluttes i 2021. 

Tiltakene er blant annet utskifting av spor, sporveksler og masser, fornyelse av kontaktledningsanlegget og nytt nødlysanlegg.

Asker-Sandvika

Strekningen Asker-Sandvika på lokallinjen (L1) på Drammenbanen blir stengt fra og med lørdag 27. juni til og med søndag 2. august. Her er årsaken arbeid med nytt kontaktledningsanlegg mellom Slependen og Høn. 

Dessuten stenges Spikkestadbanen mellom Sandvika og Spikkestad 20.–24. juli på grunn av sporarbeid og vedlikehold. 

Det blir likevel togtrafikk mellom Asker og Sandvika i sommer på Askerbanen (i tunnelene).

Annerledes sommer

– Sommerferien 2020 blir for mange annerledes. Flere er hjemme, og mange planlegger norgesferie. Likevel er vi nødt til å holde deler av Østfoldbanen og Drammenbanen/Spikkestadbanen stengt fordi utbygging av Follobanen, Østfoldbanen og vedlikehold på jernbaneinfrastrukturen er planlagt i lang tid. På grunn av kompleksiteten i arbeidet er det heller ikke et alternativ å stenge på andre tidspunkt i året, forklarer Bane Nor.

– Hvis vi skulle utsette arbeidet, får det konsekvenser for utbyggingsprosjektene, og på sikt konsekvenser for forventet bedring av togtilbudet, uttaler Bane Nors konsernsjef Gorm Frimannslund.

Det settes opp alternativ transport der togene ikke går.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.