Skip to main content

– Her er det nødvendig at det kommer en fotgjengerovergang

Her, i krysset Nedre Åsvei/Åskroken, er det ønske om fotgjengerovergang for å gjøre skoleveien tryggere. Turveien beboeren nevner, går inn til høyre i bildet.

Her, i krysset Nedre Åsvei/Åskroken, er det ønske om fotgjengerovergang for å gjøre skoleveien tryggere. Turveien beboeren nevner, går inn til høyre i bildet.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Barn som må krysse veien når de går til både skoler og fritidsaktiviteter, trenger sikrere løsning enn i dag.

Det mener en beboer i Nedre Åsvei på Slependen, som har sendt Bærum kommune en e-post.

Der beskriver hun utfordringene i krysset Nedre Åsvei/Åskroken, like ved Bjørnegård skole og Combihallen.

– Veien krysses av mange barn på vei til både Bjørnegård skole og Tanum skole, og ikke minst til og fra Combihallen og fotballbanen, volleyballbanen og skøytebanen på ettermiddagen, skriver kvinnen, og levner liten tvil om hva hun mener bør gjøres. 

– Det er stor fare for trafikksikkerheten. Her er det nødvendig at det kommer en fotgjengerovergang.

Uoversiktlig

I tillegg til at barn krysser veien på nevnte sted, både morgen og kveld, må også en del turgåere over veien der for å bruke turstien opp til Gamle Tanumvei.

– Krysset oppleves uoversiktlig for barna, både hvor de skal krysse og om bilene stanser for dem, står det i e-posten kommunen har fått fra kvinnen.

– Nedre Åsvei har fartsgrense 30 km/t, men vi som bor her opplever stadig at det er kjøres fort og uforsiktig inn fra Kiwi, melder hun til kommunen.

Bærum kommune svarer innsender at fotgjengerfelt ikke alltid øker sikkerheten for myke trafikanter. Derfor vil det i første omgang bli gjennomført en trafikkregistrering i løpet av våren, for å få oversikt over trafikksituasjonen i området. Deretter vil eventuelle tiltak bli vurdert.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Slependen eller Tanum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.