Skip to main content

Hastemøte i Bærum formannskap om E18

Ordfører Lisbeth Hammer Krog vil lede onsdagens ekstraordinære nettmøte i Bærum formannskap. Her fra et tidligere nettmøte.

FOTO: TRINE JØDAL

Bærum formannskap er på få timers varsel innkalt til et ekstraordinært møte onsdag kl. 14.00 om utviklingen i E18-saken.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) innkalte i helgen formannskapet til ekstraordinært møte om samme tema mandag kveld, men møtet ble avlyst fordi forhandlingene om E18-utbyggingen ikke var avsluttet. 

Litt før kl. 10.00 onsdag opplyser Bærum kommune at formannskapsmøtet isteden holdes onsdag kl. 14.00.

Det har i hele vinter pågått forhandlinger om den planlagte utbyggingen av ny E18 gjennom Asker og Bærum. Usikkerheten rundt prosjektet har økt det siste året på grunn av motstand fra de rødgrønne flertallene i Oslo bystyre og Viken fylkesting. 

Oslopakke 3 og Byvekstavtale

Forhandlingene om prosjektet foregår gjennom Oslopakke 3, som er den overordnede planen for utbygging og finansiering av veier og kollektivtrafikk i Oslo-området. Avtalepartene her er staten, Oslo kommune og Viken fylke. Til tross for at den nye E18 skal gå gjennom Asker og Bærum, deltar Bærum kommune bare som observatør, mens Asker ikke er representert i det hele tatt. 

I innkallingen til dagens møte i Bærum formannskap skriver ordfører Lisbeth Hammer Krog:

«Hovedtemaene i forhandlingene omhandler stort sett to forskjellige forhold:

  • Oppnå lokalpolitisk enighet om utbyggings- og finansieringsløsning for etappe 1 av E18 Vestkorridoren før Prop. 38S (2019–2020) behandles av Stortinget i vårsesjonen 2020.
  • Justering av bomtakstene i Oslopakke 3 for å sikre fremtidig portefølje – da særlig lokal finansiering av Fornebubanen i Oslo og Viken.»

– Stor betydning

I tillegg til Oslopakke 3-forhandlingene har det i vinter vært møter mellom partene i Byvekstavtalen, som er staten, Viken fylke og kommunene Oslo, Bærum, Nordre Follo og Lillestrøm.

– Resultatet av disse møtene vil ha stor betydning både for Fornebubanen og for oppstart av E18. Det er mulig kommunen raskt må ta stilling til utfallet av forhandlingene, skriver Bærums ordfører i innkallingen til onsdagens møte.

Møtet kan følges direkte gjennom kommunens nettside.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.