Skip to main content

Forbered deg på kaos: Veier stenges og trafikk legges om i Sandvika i helgen

Broen over Sandvikselva nederst i Brynsveien mot Bjørnegårdsvingen stenges fra mandag morgen. Den skal erstattes av en større bro med plass for fotgjengere og syklister i begge retninger. Assisterende byggeleder Anna Dalsøren Berg i Statens vegvesen og Arild Eckhoff fra Isachsen Anlegg leder byggearbeidene frem mot hele lokalveisystemet i området skal stå ferdig i juli 2021.

FOTO: KNUT BJERKE

Fra fredag kveld må du finne deg nye veier når du skal kjøre, sykle eller gå gjennom deler av Sandvika.

I helgen stenges nemlig flere veier i området Hamang-Bjørnegård, og fra mandag blir stort sett all trafikk i området lagt om. Det vil påvirke både bilister, syklister og gående.

– Skal lage litt kaos

– Ja, nå skal vi lage litt kaos her, sier assisterende byggeleder Anna Dalsøren Berg i Statens vegvesen.

Hun ber folk følge godt med på skilting og informasjon om trafikkomleggingen. De viktigste punktene er:

  • Fredag kl. 21.00 stenges Birkheimkrysset for all trafikk i alle retninger. Mandag morgen åpner her en ny og større rundkjøring i krysset Industriveien-Elias Smiths vei (mot Sandvika sentrum)-Johan Grauers gate (mot Storsenteret).
  • Eneste vei inn til Circle K, Jula, Jysk og øvrig næringsvirksomhet i samme område i helgen blir via Brynsveien fra enten Slependen eller Evje.
  • Mandag gjenåpnes Industriveien på vestsiden av Sandvikselva. All trafikk til og fra Tanum/Slependen og syklister/gående til og fra Bjørnegårdsvingen vil da ledes inn på Industriveien. En midlertidig rundkjøring bygges utenfor Industriveien 3 for adkomst til Brynsveien, Hamangskogen og næringsvirksomhetene på Hamang.
  • Broen over Sandvikselva nederst i Brynsveien mot Bjørnegårdsvingen stenges fra mandag morgen. Broen skal rives og erstattes med en høyere og bredere bro som vil ende i en rundkjøring som knytter Brynsveien til Ringeriksveien. 
  • Gang- og sykkelveien langs Sandvikselva mellom Sandvika videregående og Bjørnegårdsvingen stenges fra mandag på grunn av arbeidene som vil pågå i området det neste året.   

Industriveien gjenåpnes mandag og blir hovedfartsåre for både bilister, syklister og fotgjengere gjennom Hamang-området. I vårsolen og med gamle, hvite trehus tett på kan et parti av veien med litt velvilje minne om et stykke Sørlandet. Assisterende byggeleder Anna Dalsøren Berg i Statens vegvesen har ansvaret for byggingen av lokalveisystemet i dette området.

FOTO: KNUT BJERKE

Spres på resten av veinettet

– Det vil ikke være én enkelt omkjøringsvei som passer for alle, for folk skal forskjellige steder, så trafikken i anleggsperioden må spres rundt på det øvrige veinettet rundt Sandvika. Folk må selv finne ut av hva som passer best for dem, sier Dalsøren Berg. 

Det er ombyggingen av lokalveisystemet rundt Sandvika i kjølvannet av sist høsts åpning av den nye E16-tunnelen som nå går inn i en ny fase. Hele det nye veisystemet skal etter planen stå ferdig i juli 2021.

Totalt fem broer skal rives og asfalt fjernes slik at Hamang-området ryddes og klargjøres for fremtidig bolig- og næringsutbygging. 

Arbeider mandag-torsdag

Arbeidsfellesskapet Implenia-Isachsen utfører arbeidet på oppdrag fra Statens vegvesen. Arild Eckhoff i Isachsen Anlegg AS opplyser at 40–50 personer har jobbet i området den siste tiden og at antallet vil øke fremover. Arbeidene vil i hovedsak pågå mandag-torsdag kl. 07.00-19.00.

– Vi har så langt ikke hatt én dag stopp på grunn av korona. Arbeidet går som planlagt, sier Eckhoff.

Slik kan det ifølge Statens vegvesen bli når lokalveisystemet på Hamang og i Industriveien står ferdig i juli 2021. Rundkjøringen som åpnes mandag ved Birkheim, ligger nederst ved jernbanelinjen. Trafikken går herfra i den gjenåpnede Industriveien på vestsiden av Sandvikselva. 

ILLUSTRASJON: STATENS VEGVESEN

Støytillatelse

Folkehelsekontoret i Bærum kommune har gitt entreprenøren tillatelse til å overskride normale støygrenser fra fredag kveld kl. 21.00 til søndag kl. 13.00. 

– Dette er arbeider som ikke kan gjøres på dagtid av hensyn til fremkommelighet og trafikksikkerhet. Natt til søndag vil det ikke utføres støyende arbeider, skriver Folkehelsekontoret i sin tillatelse. 

– Dersom aktivitetene medfører større ulemper enn forutsatt, forbeholder Folkehelsekontoret seg retten til å justere eller trekke tillatelsen tilbake, om nødvendig med øyeblikkelig virkning, understreker Folkehelsekontoret.

– La bilen stå i helgen

For å unngå trafikkork i Sandvika i helgen, spesielt lørdag, oppfordrer Statens vegvesen de som skal til sentrum om å la bilen stå hjemme. 

– Jeg vil oppfordre til å la bilen stå, da det vil være utfordrende å kjøre gjennom Sandvika sentrum hele helgen. Det er meldt fint vær, så ta frem sykkelen eller ta bena fatt. Så får du litt mosjon i samme slengen, sier Anna Dalsøren Berg.

Fra fredag kl. 21.00 stenges Birkheimkrysset nederst i kartet for all trafikk i alle retninger. Alle de rødmerkede veiene vil da være stengt.

KART: STATENS VEGVESEN

Fra mandag morgen blir Industriveien hovedtrafikkåren i Hamang-området. En ny, midlertidig rundkjøring bygges i helgen for trafikk inn mot Circle K og Hamangskogen. De rødmerkede veiene vil fortsatt være stengt.

KART: STATENS VEGVESEN

De rødmerkede gang- og sykkelveiene blir stengt fra fredag kveld, mens de grønne er åpne som før.

KART: STATENS VEGVESEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.