Skip to main content

Flere båt- og toglinjer innstilt på grunn av vannmengdene

Ruten B11 mellom Lysaker brygge og Nesoddtangen skulle egentlig ha stoppet her, men enn så lenge setter den høye vannstanden en stopper for det. 

Karl Braanaas

Flere av lokaltogene som går gjennom Asker og Bærum er innstilt på grunn av vannmassene. Båten mellom Lysaker og Nesoddtangen er også satt på vent ut ettermiddagen.

Flere steder i Asker og Bærum har vært preget av høy vannstand i dag. Både på Slependen, Kadettangen, Sandvika og Lysaker har vannmassene trukket inn over land. 

Det førte i dag morges til problemer for linjen båtlinjen B11 mellom Lysaker Brygge og Nesoddtangen. 

– Det var ikke mulig å legge til ved bryggen, så vi måtte innstille B11, forteller pressekontakt i Ruter Cathrine Myhrer. 

Båten har ikke avganger mellom 08.40 og 15.28 på dagen. Nå er også ettermiddagsrutene innstilt. 

– Trolig vil dette gjelde alle rutene ut dagen, sier Myhrer. 

Dersom du skal fra Lysaker og til Nesodden anbefaler Ruter buss inn til Oslo. Deretter båten fra Aker Brygge og til Nesoddtangen. 

Buss for tog

Også Vy har fått kjenne på værforholdene i dag. Drammen stasjon har stengt på grunn av de høye vannmassene. 

– Det er flere lokaltog som skal innom Drammen, som har blitt innstilt på grunn av de høye vannmengdene. På flere av linjene vil det være buss for tog på deler av, eller hele, strekket, forklarer kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz. 

Det vil også gjelde utover ettermiddagstrafikken. Dermed må reisende belage seg på alternative transporter på vei fra jobb. 

– Det vil ta noen timer, så rushtrafikken vil ha buss for tog. Vi er også forberedt på ytterligere forsinkelser, men vi vil få prognoser på dette fra Bane Nor utover dagen, konstaterer Scholz. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.