Skip to main content

Fem år til med Vaktmesterkompaniet

Vaktmesterkompaniet skal fortsette å ha ansvar for vedlikehold av riksveiene i Asker og Bærum.

Vaktmesterkompaniet skal fortsette å ha ansvar for vedlikehold av riksveiene i Asker og Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Vaktmesterkompaniet har signert kontrakt verdt 400 millioner kroner for drift og vedlikehold av de største veiene i områdene rundt Drammen, Asker og Bærum. 

Statens vegvesen meldte torsdag at Vaktmesterselskapet skal fortsette å drifte riksveiene i Asker og Bærum i ytterligere fem år til, sammen med Drammens-området. 

Vaktmesterkompaniet har allerede stått for drift og vedlikehold av riksveiene i blant annet Oslo, Asker og Bærum i flere år. 

Med den siste kontrakten, til en verdi av 415 millioner kroner, skal de fortsette dette arbeidet i våre to kommuner frem til 2027. 

Miljøfokus

Den nye kontrakten trer i kraft fra og med september i år.

Den eneste endringen fra Vaktmesterkompaniets tidligere kontrakter med Vegvesenet er at denne inneholder nye insentiver til å velge og eksperimentere med mer miljøvennlige løsninger.

Det opplyses også i en pressemelding torsdag at den nye kontrakten innebærer systematisk feiing av veiene i løpet av alle årstider. Dette er for å forebygge veistøv.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.