Skip to main content

Får ikke sebrastriper, men det kommer fortau

Her vil gjerne en T-banebruker at det blir fotgjengerovergang, men det har Bærum kommune ingen planer om.

Her vil gjerne en T-banebruker at det blir fotgjengerovergang, men det har Bærum kommune ingen planer om.

Foto: KARL BRAANAAS

Kommunen har én dårlig og én god nyhet for myke trafikanter.

En flittig bruker av T-banen til og fra Gjønnes stasjon har sendt e-post til Bærum kommune med spørsmål om det kan merkes fotgjengerfelt over Bærumsveien. 

Med unntak av to slitte fartshumper mener kvinnen det ikke er noe som markerer for bilister at de bør dempe farten der man går inn og ut til stasjonsområdet. 

I sitt svar påpeker kommunen at de følger Statens vegvesens retningslinjer for å anlegge gangfelt, og da må flere kriterier tilfredsstilles før gangfelt anlegges – blant annet fartsnivå, trafikkmengde og antall kryssende myke trafikanter. 

– Tidligere observasjoner i området har vist at fotgjengere mot Høvikveien og Bekkestua sentrum krysser på to forskjellige steder. Avstanden mellom kryssingspunktene er for liten til at det kan etableres to gangfelt på strekningen, skriver kommunen og gir avslag i denne omgang. 

Utbygging 

Samtidig kommer de med en god nyhet hva angår trafikksikkerheten i Gjønnes-området.

– Det foregår nå en del utbygging langs Bærumsveien mellom Gjønnes T-banestasjon og Bekkestua sentrum. Det er i den forbindelse på sikt planlagt fortau også på nordsiden av veien. Dette vil være med på å påvirke en eventuell plassering av gangfelt i området, står det i brevet fra avdeling for vei og trafikk.

– Vi følger med på situasjonen, og vil etter hvert vurdere på nytt behov for gangfelt og plassering av dette, ut ifra fremtidige naturlige ferdselsårer i forbindelse med utbygging, og Bærumsveiens funksjon med hensyn til trafikk, skriver kommunen svart på hvitt.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Bekkestua

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.