Skip to main content

Får ikke godkjent reklameskilt

Eco Bilvask må flytte skiltet lenger vekk fra Neselva.

Foto: TRINE JØDAL

Eco Bilvask får ikke godkjent reklameskiltet ved Neselva. Det har Fylkesmannen bestemt.

Eco Bilvask fikk i 2016 tillatelse til å sette opp lysskiltet ved innkjøringen til Alf Kristoffersens vei på Nesbru. 

Men skiltet ble montert noen meter nærmere elven enn det skulle, og kom innenfor vernesonen rundt Neselva. Der er det i utgangspunktet ikke lov med bygg og anlegg, og det gjelder også plassering av reklameskilt. Derfor måtte det søkes om dispensasjon, noe grunneier fikk i mai.

Asker Elveforum reagerte imidlertid på at det ble gitt dispensasjon, og klaget på vedtaket. 

Før sommeren endret rådmannen tillatelsen til avslag, og nå var det grunneiers tur til å klage. Han viser blant annet til at belysningen er beskjeden og at plasseringen er bare noen få meter feilplassert. Det hindrer heller ingen vegetasjon i å gro.

Privatiserende

Siden bygningsrådet ikke tok klagen til følge, havnet saken hos Fylkesmannen. Der har kommunen fått støtte. Ifølge Fylkesmannen er ulempene ved skiltplasseringen større enn fordelene.

«Selv om et enkelt skilt isolert sett ikke vil påvirke elven stor grad, er det viktig å huske at det å tillate et skilt kan ha en bit for bit-utvikling der flere bygger i elvesonen», skriver Fylkesmannen, og legger til at skiltet kan virke privatiserende i et område som i utgangspunktet skal være for allmennheten. 

Kjell Anders Fosshaug er eier av Eco Bilvask, og han er kjent med Fylkesmannens avgjørelse.

– Det betyr at vi må flytte skiltet de tre-fire meterne lenger vekk fra elven, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.