Skip to main content

Få elsparkesykkelskader i Bærum

Man kan ennå ikke se en stor forekomst av skader etter bruk av elsparkesykler i Asker og Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

– Uhell kan så klart skje på slike fremkomstmidler, sier avdelingsoverlege. 

I Oslo har ulykker på elsparkesykler blitt et stort problem. Ifølge NTB har det denne våren vært dobbelt så mange som har skadd seg etter å ha brukt elsparkesykkel sammenlignet med samme periode i fjor. 

Fredag melder Aftenposten at Oslo skadelegevakt anbefaler at det stenges for bruk av slike sykler om natten, og viser til at antall skader forbundet med bruk har økt i sommer. 

Det er særlig unge mennesker som skader seg, og halvparten av skadene skjer om natten, ifølge Aftenposten. 

I juni fikk også Bærum elsparkesykler. Etter at de kom i gatene, har det vært høy temperatur og engasjement rundt bruken. 

Men det er ikke meldt om mange skader relatert til bruken her. 

– Et stort antall skader etter elsparkesykler er ikke et fenomen vi ser i Asker og Bærum. Jeg har forhørt meg med ulike avdelinger og vi kan ikke se noen stor forekomst eller økning av skader relatert til dette, forteller avdelingsoverlege Germar Schneider ved Legevakten i Asker og Bærum.

Hjelm kommer

I Bærum er det er lagt opp til at elsparkesyklene skal parkeres innenfor oppmerkede stasjonsområder. 

Det skal også etter sommeren bli innført tiltak for bedre sikkerhet ved bruk av elsparkesykler. For å minimere skader skal det bli innført integrert hjelm, som er sammenbrettet i en boks på elsparkesykkelen.

– Uhell kan så klart skje på slike fremkomstmidler, men det kan også skje på vanlige sparkesykler, som vi også ser på legevakten. Skader etter elsparkesykler er sporadiske, det skjer her og der, sier Schneider.

Bærum kommune har på sine nettsider publisert en veileder for bruk av elsparkesykler. De råder til god sikkerhet og hensyn. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.