Skip to main content

Elsparkesykler: Ikke aktuelt med flere aktører

I dag er Tier eneste elsykkel og elsparkesykkelaktør i Asker og Bærum.

I dag er Tier eneste elsykkel og elsparkesykkelaktør i Asker og Bærum.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Sykkelkoordinator i Bærum kommune, Håvard Eriksson, sier det ikke er aktuelt å ta inn flere elsparkesykkel-aktører nå.

E24 meldte mandag at Oslo kommune nå vurderer å redusere antallet tillate elsparkesykkelaktører i kommunen fra tolv til tre. Forslaget er nå ute på høring. Skulle det ende med vedtak, er det ennå ikke sikkert hva som skjer med de resterende ni aktørene.

– For oss er det samarbeidsprosjektet som skal støtte kollektivtrafikken som åpner for å ha elsparkesykler i Bærum. Dette samarbeidet er mellom kommunen, Ruter og Tier, slår Eriksson fast.

Han sier det så langt har vært tre aktører, som nå er aktive i Oslo, som har henvendt seg til ham med ønske om å etablere seg Bærum. Disse har alle fått avslag.

– Jeg har henvist til formannskapets vedtak om en aktør og ber dem respektere det. Om de trenerer det og kommer uansett, er vi forberedt på å innføre begrensninger på lik linje med Oslo. Vi holder oss til en aktør for å holde orden, og det er Tier som ble valgt ut til dette prosjektet, konkluderer Eriksson.

Vi holder oss til en aktør for å holde orden, og det er Tier som ble valgt ut til dette prosjektet
Sykkelkoordinator i Bærum kommune, Håvard Eriksson

Hans motpart i Asker kommune Cato Steinsvåg og Asker kommunes avdelingsleder for samferdsel, Martin Martinsen, sier de ikke skal ha mottatt henvendelser fra Osloaktører ennå.

– Vi holder oss til avtalen med Tier for nå og kan eventuelt ta en vurdering på om vi vil ha flere når det blir aktuelt å gjøre det, sier Martinsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.