Skip to main content

Bussruter delvis innstilt på grunn av glatte veier

Ruter stanset en periode all busstrafikk på Nesøya og Fossum fredag. På Tanum er det fortsatt trøbbel.

– Vi har inntil videre stanset busskjøring på Nesøya, og ruten avsluttes på holdeplassen ved Ikea Slependen, sier kommunikasjonssjef Sofie Bruun i Ruter i 09.30-tiden fredag morgen.

Årsaken er at to busser ikke kom seg frem på glatt vei.

Ved 11.40-tiden melder Ruter at busstrafikken går som normalt på Nesøya igjen.

Bruun forteller også at rute 230 har problemer i Fossum-området, og betjener inntil videre ikke strekningen Fossumbanen - Ila. Klokken 11 kjørte denne ruten som normalt igjen.

Tidligere fredag morgen var det problemer for rute 150 på Gullhaug og Bærums Verk, men Sofie Bruun melder at veien skal være både brøytet og strødd slik at kjøreforholdene er bedre.

Per klokken 11.45 fredag er det kun på rute 245 det er trøbbel. Ruter melder at kjøringen er innstilt mellom Staver og Kattås på grunn av kjøreforholdene.

Slik så det ut i tidlige morgentimer på Gullhaug fredag. Ifølge Ruter skal kjøreforholdene være bedret, slik at rute 150 nå kjører som normalt igjen.
Slik så det ut i tidlige morgentimer på Gullhaug fredag. Ifølge Ruter skal kjøreforholdene være bedret, slik at rute 150 nå kjører som normalt igjen.
Foto: ANNE HAUGLAND

Kjetting

Fredagens busstrøbbel på Nesøya er tredje dag på rad hvor glatte veier skaper problemer. 

– Vi har ventet her i over to timer nå, sa bergingssjåfør Rune Lystad i Bærum Kranservice onsdag kveld.

Da kjørte bussene ut på Vestre vei, i den bratte bakken rett etter avkjøringen til Søndre vei.

Torsdag ettermiddag slet både skolebusser og rutebusser med å komme frem.

– Det er seks busser som sliter fordi det ikke er strødd. Sjåførene jobber med å legge på kjetting, slik at de kan kjøre videre, sa pressevakt Sofie Bruun i Ruter, mens bussene på rekke og rad i Østre vei, og sperret for øvrig trafikk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.