Skip to main content

Avlyser førerprøver i uken etter påske

Ingen kommer ut denne døren i den nærmeste tiden med et nytt førerkort i hånden.

FOTO: KARL BRAANAAS

Skulle du avlagt førerprøve i uken etter påske, kan du glemme det.

Statens vegvesen avlyser alle førerprøver i uken etter påske. Det forteller veivesenet i en pressemelding. Det er til og med 17. april alle førerprøver er kansellert.

– Oppstart av førerprøver den 20. april vil på nytt bli vurdert av Statens vegvesen ut fra smittevernreglene som gjelder over påske. Nærmere informasjon om oppstart av førerprøver vil bli gitt i uke 16, sier Henning Harsem, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Tunge kjøretøy unntatt

13. mars stengte vegvesenet alle sine trafikkstasjoner. Noe som innebar at førerprøver, teoriprøver og hallkontroller av privatbiler ble avlyst.

– Vi beklager ulempene dette medfører, men håper på forståelse for at vi må gjøre tiltak i denne ekstreme situasjonen vi nå er i. Vi i Statens vegvesen må også være med på å ta vår del av ansvaret for å unngå ytterligere korona-smitte, sier Bodil Rønning Dreyer, direktør i Statens vegvesen, på veivesenets nettsider.

Det ble opplyst at vegvesenet så langt det er mulig, vil legge til rette for hallkontroll og godkjenning av tunge kjøretøy til bruk i samfunnskritisk næringsaktivitet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.