Nå blomstrer nemlig de japanske kirsebærtrærne, sakura, som det norske Veritas (i dag DNV GL) fikk i gave fra det japanske verftet Oshima shipbuilding i 2011.

– Det blomstrer veldig flott og ser nydelig ut. Det er en attraksjon i seg selv å se at de står og blomstrer bortover langs veien. Det er en veldig flott inngang til arbeidsplassen vår - en fin portal, sier mediesjef Svein Inge Leirgulen i DNV GL.

– Den mest originale gaven vi har fått

Den blomstrende gaven ble gitt for klassifisering av 105 skip som det japanske verftet har bygget, ett tre for hvert skip.

– Det er absolutt den mest originale gaven vi har fått, men veldig hyggelig. Ofte gir man jo en blomsterbukett som en takk, men det er gøy med hele trær også, sa konsernsjef i Veritas Henrik O. Madsen da trærne ble overrakt av japanerne i mai 2011.

Feires med piknik

Å feire blomstringen av kirsebærtrærne er en viktig tradisjon og en stor høytid i Japan, som kalles Hanami. Den feires blant annet ved at man har piknik under de blomstrende trærne.

Kirsebærtrærne, som er plantet på Høvik, ser fortsatt ut til å trives langt hjemmefra etter fire år. 15 trær er plantet nede ved vannet, mens de resterende 90 er plantet langs Veritassletta.

– Det ser veldig bra ut med tilstanden til alle sammen, fortsetter Leirgulen.

Tilpasset norske forhold

Det var imidlertid ikke bare å ta i mot gaven for det norske Veritas i 2011. Et betydelig arbeid måtte gjøres før trærne kunne plantes.

– De er tilpasset norske forhold og er sterilisert slik at de ikke sprer seg. Trærne er også saksbehandlet i kommunen og tatt ut på høring uten noen innvendinger. Vi har gjort ting ordentlig og alle har ønsket kirsebærtrærne velkommen, avslutter Madsen.

Har du bilder av andre vårtegn, kan du sende de inn til oss på Instagram ved å merke bildet #budstikka